Nyt

Sidste fredag var konservative Pernille Weiss i Deadline, og argumenterede for en hård kurs mod Polen. Her var hun helt på linje med SF’eren Kira Marie Peter-Hansen. Mikael Jalving har sakset et par citater til en blogpost på JP.dk – Løsningen af det polske problem viser, hvor EU er på vej hen.

“Skal Polen smides ud af EU, lød overskriften. Baggrunden var, at Polen forbeholder sig ret til at sætte den polske forfatning over EU-traktaterne. Noget lignende giver den danske grundlov danskerne mulighed for, uden at vores politikere dog synes, det er praktisabelt eller ønskværdigt. Deres svar er altid noget med ‘nødvendighedens politik’ eller ‘det forpligtende samarbejde’.

Pernille Weiss, der må kende konservatismen meget dårligt, når hun mener sig at være berettiget til at blande sig i det kommende polske valg, udtalte ikke desto mindre: ‘Det, vi skal have fokus på lige nu, udtalte hun, er, at vi skal støtte den polske opposition, sådan at den kommer til at vinde valget’.

Øh, mine øjne var ved at trille ud. Kort efter skar hun sin hensigt ud i pap: ‘Vi skal have en ny regering i Polen’. Et øjeblik senere: ‘Det gælder om at få skubbet den regering væk fra magten, så det er de rigtige, der kan komme til magten i Polen’.

Hendes modstander i studiet, en kollega fra SF, erklærede sig enig i ‘Pernilles analyse’…”

ANNONSE