Kopierede/fra hoften

Jeg hørte historien om tidligere landstræner Åge Hareides kritik af regnbue-happeningen, mens jeg var på arbejde, og da jeg endelig ramte en pc, var han efter en samtale med sin Pride-støttende arbejdsgiver ‘på linje med sin klub’. Han ville dog ikke undskylde, som norges pakistanske kulturminister Abid Qayyum Raja havde krævet, da han mente Adresseavisen havde opstrammet hans udtagelser. Historien fra Adresseavisen.no, her citeret fra Stavanger Aftenblad – Hareide ut mot markeringer i idretten.

“Det har stormet rundt UEFAs avgjørelse om å nekte bruk av regnbuelys på Allianz Arena, i forbindelse med onsdagens kamp mellom Tyskland og Ungarn.

– Idretten er en plass for alle mennesker, jeg har aldri hatt noe problem med det. Folk som går inn i en garderobe, om du er fattig eller rik, mørk eller lys, hvilken legning du har. Det er det ingen som spør om når du kommer inn. Vi spør om du er glad i å spille fotball, sier en engasjert Åge Hareide til Adresseavisen etter torsdagens trening. …

Akkurat den avgjørelsen kan Hareide stille seg bak, han mener idretten bør bli helt ren fra politikk.

Man bør holde idretten og fotballen helt fri for politikk og andre propagandasaker, som Pride er. Pride er på mange måter en propaganda for at folk skal være glad i hverandre. Det er okei, men ikke bruk idretten til det, forklarer RBK-sjefen.

– De trenger ikke gå inn på vår arena. Det er ikke nødvendig, hos oss har det aldri vært en diskusjon, legger han til.”

“Det giver overhovedet ingen mening at gå imod Pride. Jeg støtter det, de står for, siger Hareide, der nu vil tage kontakt til Adresseavisen. Overfor avisen VG undskylder Hareide sin brug af betegnelsen ‘propaganda’ om Pride-bevægelsen. – Det var en fejl fra min side at kalde det propaganda, og det undskylder jeg. Selve bevægelsen er rigtig god. Det var ikke noget i den retning, som var tænkt i interviewet, siger 67-årige Hareide.” (Tipsbladet, 24. juni 2021 Kl. 17.31)

ANNONSE