Kopierede/fra hoften

Ungarnske fans på vej mod Stadion, Budapest, 19. juni 2021; Foto: The Sun mv.

Ungarn er mediernes prygelknabe i disse dage, og nu kan BT berette, at de ungarnske fans der hyldede Christian Eriksen kommer fra en farlig højreorienteret gruppering. De kendes ved at de synger og fester, og ofte ses iført t-shirts med ‘Ungarn’ skrevet på ungarsk på t-shirten. Gruppen er ‘en paraplyorganisation for ungarske fans af landsholdet’, og inkluderer dog også ‘fans fra den bredere ungarske offentlighed’. Synderegisteret er langt, og de har eksempelvis ‘marcheret med et banner, der protesterer mod at knæle under kampe – et udtryk typisk forbundet med racisme’. Journalistik fra nederste hylde.

Det største parti i Ungarn, der ikke ville blive associeret med nazisme i den europæiske presse ville være ‘Hungarian Socialist Party’. En socialdemokratisk forgrening af landets kommunistiske parti, der opstod i kølvandet på Murens fald. Fra BT.dk – Ungarske fans blev hyldet i Danmark efter Eriksen-video – her er sandheden om dem.

Overordnet set skal man anse Carpathian Brigade som en slags paraplyorganisation for fans, der støtter det ungarske landshold. Men de centrale dele af grupperingen har rødder i andre yderligtgående fangrupper i Ungarn. Det forklarer Pavel Klymenko, der er head of policy ved organisationen Football Against Racism in Europe (FARE), over for B. T.

‘Carpathian Brigade er en paraplyorganisation for ungarske fans af landsholdet. Og de inkluderer mange forskellige ultratilhængere og hooligan-grupperinger. Men de har også fans fra den bredere ungarske offentlighed,’ forklarer Pavel Klymenko. …

Blandt andet har det medie Deutsche Welle beskrevet, hvordan Carpathian Brigade har marcheret med et banner, der protesterer mod at knæle under kampe – et udtryk typisk forbundet med racisme.

Og i samme artikel beskriver Deutsche Welle Carpathian Brigade som en gruppering, hvor hovedparten af medlemmerne ‘deler nynazistiske idéer’. At beskrive dem som nynazistiske gør Pavel Klymenko dog ikke.”

ANNONSE