Kopierede/fra hoften

I bloggens barndom forsøgte jeg, at dokumentere alle eksempler på politisk propaganda i apolitiske programmer. I dag har feelgood-venstreradikalisme infiltreret adskillige emner, og jeg må prioritere. På en lang arbejdsdag plejer jeg at høre podcast om fodbold, og med Danmark videre er EM-dækningen god baggrundsstøj. Jeg startede med Medianos Morgenshow (23/6), hvor en af værterne hånede Ungarn, og talte varmt om LGBT-regnbuefarver.

Peter Sørensen, Mediano-vært: Den gode stil må være regnbuefarverne… en hyldest til diversiteten, mangfoldigheden, og også et eksplicit oprør overfor den menneskefjendske opførsel som Victor Orbans og co. leverer i Ungarn. Det synes jeg er supergod stil… Der bliver virkelig slået et slag for samhørighed, mangfoldighed, som passer både til FN’s overordnede verdensmål, men også til vores sport.

Da jeg smuttede ind på Medianos Facebook-side, og undsagde politiseringen, blev jeg afvist af en RUC-skolet Mediano-vært, der fortalte at de ikke ændre ‘vores holdning’ til emnet. De kan være uenige om alt, men lige her, hersker der 100 procent enighed.

Det logiske alternativ er BT-podcasten Fodbold EM, men det bragte mig bare fra asken til ilden. Her var de også helt enige.

Vært: Her til sidst i det aktuelle, der skal vi lige runde en kedelig sag fra EM-slutrunden, for det europæiske fodboldforbund UEFA, de har forbudt et regnbuefarvet stadion til tyskernes kamp mod Ungarn på onsdag. Det var myndighederne i Tyskland der har ansøgt om muligheden for at lave en protest mod de folkevalgte i Ungarn, hvor det er premierminister Victor Orban, der har indført en lov, der gør det ulovligt at vise og promovere homoseksualitet blandt under under 18 år. Men nu har UEFA forbudt München at protestere mod den ungarnske holdning til homoseksualitet. Jeg går ud fra at vi alle tre er enige, hvor vi står i den sag her.

Vært, BT: Hvad tænke du om det her, Mads?

Mads Steffensen, tidligere DR-vært: Jeg ville ønske at det hele kunne være regnbuefarvet. Jeg synes at fodbold det samler, og at vi skal anerkende alle… det er menneskelighed. Og fodbold er da et perfekt sted, at gøre lige præcis det.

Flemming Toft, tidligere TV2-kommentator: Jeg synes ikke engang, at det er politik, som UEFA er ude at påstå… Vi vil alle sammen have en bedre verden at leve i…

Vært: … de skyder sig selv i foden i denne her sag.

ANNONSE