Nyt

Frankrigs indenrigsminister Gérald Darmanin har givet franske myndigheder ordre til at tage flygtningestatussen fra udlændinge, som viser tegn på radikalisering eller forstyrrer den offentlige orden, skriver Le Parisien.

«Det er uden sidestykke at vi har beordret den franske flygtningemyndighed (Ofpra) til at tage asylretten fra personer, som optræder i strid med republikkens værdier», udtaler indenrigsministeren.

Den franske minister oplyser at 147 personer er blevet frataget flygtningestatussen af de nævnte grunde de sidste tre måneder.

«Vor politik er klar: Bedøm udlændinge efter hvad de gør og ikke for det de er», siger han.

Darmanin tager også til orde for at tage opholdstilladelsen fra personer som står i en database, franske anti-terror­myndigheder fører over personer som har vist tegn til radikalisering (FSPRT), og som favner bredere end den såkaldte S-liste over formodet farlige personer.

Indenrigsministeren oplyser at der er ca. 5000 udlændinge på FSPRT-listen. Indenrigsministeriet skal allerede have udarbejdet en liste over 231 personer med sigte på deportering fra Frankrig, skriver Le Parisien.

 

ANNONSE