Nyt

 

Politifolk i det franske departement Calvados formanes til ikke at gribe ind i områder, hvor mange af indbyggerne overholder den muslimske fastemåned ramadan, med mindre folk bliver angrebet fysisk eller der gøres alvorlig materiel skade.

Det går frem af et internt rundskriv fra politiledelsen i distriktet sidste fredag som er lækket til Le Parisien.

Dokumentet, som er sendt ud på vegne af politichefen i Calvados, specificerer at det ikke er nødvendig at skabe uro ved at gribe ind i nabolag hvor mange overholder ramadanen, dersom det kun er for at kontrollere større grupper af personer, som mødes for at spise efter solnedgang, noget som ville være i strid med reglerne, der er indført på grund af coronaepidemien.

Anbefalingen synes at være i modstrid med udtalelser, som Frankrigs indenrigsminister Christophe Castaner for nylig gav til BFMTV, hvor han forsikrede om at politiet ville gribe ind systematisk for at opretholde republikkens orden overalt.

ANNONSE

Rundskrivet fra politiledelsen i Calvados advarer nemlig om at håndhævelse af de smitteforebyggende regler kan føre til at situationer udarter unødig, og foranlediger uro og vold – fænomener som har let ved at bryde ud i Frankrigs problematiske områder.

Det lækkede dokument rejser spørgsmålet om hvorvidt formaningen er begrænset til det aktuelle distrikt, som ligger i den nordlige Normandie-region, eller om lignende signaler er givet til politiet i hele Frankrig.

Skadebegrænsningen er uanset hvad i fuld gang: Indenrigsministerens stab udtaler, at det som er sket i Calvados, er et «uforståelig lokalt initiativ», som Frankrigs politichef har bedt om en forklaring på, skriver Le Figaro.

ANNONSE