Nyt

Pakistans statsminister Imran Khan anklagede søndag Frankrigs præsident Emmanuel Macron for at angribe islam fordi Macron har kritiseret islamister og forsvaret publicering af Muhammed-karikaturer efter drabet på den franske lærer Samuel Paty.

Khan har specielt reageret på en udtalelse fra Macron om at Paty «blev dræbt fordi islamisterne vil stjæle vor fremtid », fremgår det af en AFP-melding som er offentliggjort av France 24.

Macron sår splid og opmuntrer til «islamofobi» som fører til radikalisering, mener den pakistanske statsminister:

«Dette er en tid, hvor Præs. Macron kunne have glattet ud og nægtet plads til ekstremister snarere end at skabe yderligere polarisering og marginalisering, der uundgåeligt fører til radikalisering,» skrev Khan.

ANNONSE

«Det er uheldigt, at han har valgt at tilskynde til islamofobi ved at angribe islam snarere end terroristerne, der udøver vold, det være sig muslimer, hvide supremacister eller nazistiske ideologer. »

I et brev til Mark Zuckerberg har Imran Khan ellers bedt Facebook-chefen om at forbyde «islamofobisk» indhold på verdens største sociale medium. Også overfor Zuckerberg anfører Pakistans statsminister at «stigende islamofobi» nærer radikaliseringen blandt muslimer.

Reuters skriver:

“I would ask you to place a similar ban on Islamophobia and hate against Islam for Facebook that you have put in place for the Holocaust,” Khan said.

”Jeg vil bede dig om at oprette et lignende forbud mod islamofobi og had mod islam for Facebook, som du har indført for Holocaust,” sagde Khan.

Det er ikke retfærdigt at forbyde Holocaust-fornægtelse og tillade andre former for hadtale, hævder Khan:

”Man kan ikke sende et signal om, at mens hadbeskeder mod nogle er uacceptable, er disse acceptable over for andre,” sagde Khan og tilføjede, at dette  ”afspejler fordomme og partiskhed, der vil tilskynde til yderligere radikalisering”.

En række muslimske lande har taget til orde for boykot af franske varer, oplyser Reuters.

Offentliggørelsen af Muhammed-karikaturer i Charlie Hebdo i forbindelse med starten på retssagen mod de medsammensvorne til terroristerne som gennemførte massakren mod det franske satiremagasin i januar 2015, har udløst store protestdemonstrationer anført af islamiske fanatikere i Pakistan.

ANNONSE