Nyt

Hitlerismen har gjort det svært at være nationalsindet i Tyskland, og den historiske nationalsocialisme har uden tvivl været med til at gøde jorden for masseimport af kulturfremmede. ‘Wir schaffen das’, lød det fra kansler Merkel i sensommeren 2015, og fire måneder senere var tyske kvinder jaget vildt i Kølns centrum.

Det kulturelle selvhad er farlig, særligt for kommende generationer, og det er i det lys ‘afkolonisering’-hysteriet skal ses. En historie fra Kristeligt Dagblad – Botanisk have vil afkolonisere sine planter.

“Først var det statuer, bygninger og mindesmærker, der fik deres forbindelser til kolonitiden og slavehandlen gransket. Nu er turen så kommet til planter. Den kongelige botaniske have Kew Gardens i det sydvestlige London vil revidere skiltningen, så planter med direktørens ord bliver ”afkoloniseret”.

Første plante, der får en ny beskrivelse, er sukkerrør, som blev brugt i sukkerplantagerne i Caribien, hvor de blev plantet, plejet, høstet og forarbejdet af slaver. I Kew Gardens holder planten til i en af de store imponerende victorianske palmehuse.

Den botaniske have har offentliggjort et manifest, hvor der loves at gennemgå alle planter og ikke mindst se på, om de planter har været brugt til at udnytte folk eller på anden måde er brugt racistisk.”

“Nogle gange er jeg det eneste sorte ansigt, når det handler om haver… Nogle gange kan det virkelig være svært at føle sig bekvem blandt havefolk.” (Advolly Richmond, havehistoriker, BBC-vært)

ANNONSE