Nyt

Stram Kurs spiller ‘2-Koran’ på Blågårdsplads, og angribes, 14. april 2019

Rasmus Paludans demonstration med titlen ‘Omar El-Hussein’ gik ikke stille for sig. Han skulle have demonstreret i Mjølnerparken, men en bilbombe natten til søndag, der efterforskes som en ‘fæstnet sprængstof’ med ‘en tilknyttet timer’ flyttede demonstrationen til Blågårdsplads. Her blev han angrebet over flere omgange, og tilsidst måtte politiet opgive at beskytte den anmeldte demonstration. Mediedækningen har været surrealistisk apologetisk, selv efter danske forhold. En enkelt blogpost dækker ikke her.

DR Online anslår at omkring 200 mænd (læs: udlændinge) tog del i urolighederne. Politiet blev angrebet med kasteskyts, måtte bruge tåregas og trække pistoler for at genskabe kontrol. Det tog flere timer, og en hel bydel lignede i nat en krigszone med brændte containere, cykler mv.

TV2 News oplyser her til morgen, at de har anholdt 23 personer, at 60 biler er brændt (70 brande i alt), og der har været episoder adskillige steder I København. 1000 alarmopkald i nat. Selvforklarende billeder kan ses hos Pressefotos, der også har en illustrativ video.

ANNONSE

I den her kontekst interviewede DR Nyheder en Bitten Friis Jensen, der storsmilende fortæller, at det der med angreb på politiet og bål i gaderne ikke var et større problem for de lokale, og i øvrigt må betragtes som et argument fra pressede personer. Indvandrerbander mobiliserer mod en islamkritiker, og en venstreradikal oversætter det som et debatindlæg mod ressourceforbruget. Selv journalisten var overrasket.

Bitten Friis Jensen, Nørrebro: Der har været en virkelig dejlig opbakning omkring, at politiet og samfundet ikke skal bruge ressourcer på at beskytte nogen der bevidst kommer og provokerer.

DR-journalist: Men der har jo været en enormt voldeligt herinde. Der er jo blevet kasten med ting, der har været brugt tåregas og så videre. Hvad tænker du om det?

Bitten Friis Jensen: Altså, nu var jeg her første gang, da der blev kastet mod politiet, og det var bare kun mod politiet, og der var på intet tidspunkt utrygt herinde. Folk har jo også siddet på caféerne hele vejen igennem, det har jo ikke været sådan, at alting bare skal smadres. Det har været meget tydeligt, at der har været nogen der ville vise overfor politiet, at vi ikke synes det er i orden, at der bliver brugt ressourcer på at beskytte en som Paludan.

DR-journalist: Er det ikke en meget voldsom reaktion på utilfredshed?

Paludan skal selvfølgelig have lov til at sige det, han mener, men han provokerer bevidst, og jeg tror optøjerne er udtryk for, at folk er pressede. Nogle reagerer på en voldsom måde, når de bliver det. Paludan burde hellere lægge op til debat og møde dem, han er uenig med i stedet for at spytte på koranen.

 

(Bitten Friis Jensen og en af flere påsatte brande, Nørrebro, 14. april 2019)

 

Kjøp Lars Hedegaards bok her!

ANNONSE