Nyt

Det Juridiske Fakultet ved Université d’Aix-Marseille. Foto: Smuconlaw / Wikimedia Commons.

En kvindelig lovprofessor ved Université d’Aix-Marseille i Provence, en af ​​de største i Frankrig, er blevet underlagt politibeskyttelse på grund af utallige drabstrusler, efter at hun beskrev islam som en “seksuelt overført religion”.

Professorens erklæring, identificeret som Caroline L., kom under et mesterforedrag, hvor hun talte om “seksuelt overførte religioner” med henvisning til både islam og jødedom, skriver Le Point.

Udover at modtage et stort antal drabstrusler blev professoren også sagsøgt af den franske NGO Ligue des Droits de l’Homme (Human Rights League), som har rapporteret hende for racisme. Anklagemyndigheden i Aix-en-Provence har indledt en undersøgelse af professoren for “offentlig injurier for at tilhøre en religion”. Caroline L., der forsvarer sine udsagn, siger at

der er ingen samvittighedsfrihed i islam. Hvis du er barn af en muslimsk far, er du en muslim for livet. Det er på en måde en seksuelt overført religion.

Dette er helt forfærdeligt, siger hun og tilføjer, at religion følger moderen i jødedommen.

Professoren siger i en kommentar til sagen, at hun er meget trist over, hvad hun anser for et angreb på ytringsfrihed og akademisk frihed.

To måneder efter mordet på en lærer er værdierne vendt på hovedet! Jeg trues med døden, men mine ord er ikke imod nogen lov. Og vi har ret til at udtrykke en mening eller kritik af enhver idé. Mine bemærkninger henviser til islam, ikke til muslimer.

Hvis hun blev dømt, ville det betyde, at Frankrig har indført meningsforbrydelser, og at akademikere har forbud mod at tale kritisk om religioner.

Snart ville det være nødvendigt at organisere store bålbål for at brænde Voltaires værker, der brugte hårde ord om religion, især den katolske.

Caroline L. er ked af reaktionerne og er bange for både familien og sig selv, men er mere ked af truslerne mod frihed.

 

 

ANNONSE