Kommentar

Højesteret. Foto:Joe Ravi,Wikimedia commons  license CC-BY-SA 3.0

Kun to dommere gik imod Texas-kendelsen: Alito og Thomas. De tre Trump har udnævnt – Gorsuch, Kavanaugh og stjernen Barrett, stemte alle mod ham. De stemte med flertallet som afviste at behandle sagen. 7 mod 2.

DR og alle andre Trump-hadende medier kan triumfere: Påstandene om valgsvindel er afvist. Sådan udlagde Politiken det. Men det er ikke det Højesteret siger. Flertallet siger at de ikke vil tage sagen op. Det rejser helt andre spørgsmål: Forstår Højesteret ikke hvor meget som står på spil? Hvordan kan de undgå det? Lidt under halvdelen af amerikanerne – i officielle meningsmålinger – tror ikke valget gik rigtigt for sig. Selv mange Demokrater tror det heller ikke. Mellem 10 og 30 procent. Det er dem, der tør udtale sig.

Cirka 2.000 vidner har udtalt sig om hvad de så af valgsvindel. Mange af dem har fået store ubehageligheder, på jobbet, med ægtefælles erhvervsvirksomhed, med børnene. Der er så meget af denne ”doxxing” – offentliggørelse af bopæl og kontaktinfo – at man må undres over om personer på indersiden lækker information. Personlige trusler er et effektivt våben. Hvorfor er der ikke kommet love, som giver strenge straffe for at true personer, som bare gør deres borgerlige pligt?

ANNONSE

Fordi det er venstrefløjen og Demokraterne som benytter intimidering og trusler og vold. Derfor skriver anti-Trump-medierne heller ikke om det.

Newsmaxs Greg Jarrett behandlede i nat det overraskende resultatet i Højesteret og spørgsmålet kom op, hvorfor dommerne ikke turde tage valget op.

Da kommer det frem at dommerne måske ikke orker belastningen. Også de har ægtefæller, børn, en adresse man kan opsøges på. Dette i kombination med en frygt for at en reversering af valget kan udløse vold. Det er to sider af samme sag.

Før valget 3. november blev butikker spigret til igen af frygt for optøjer. Ikke hvis Biden vant, men Trump. Anti-Trump-medierne undgår at nævne at det er deres side som bruger vold og lader som ingenting.

Skulle højesteret “åbne” sagen, som Texas havde bragt ind, er der ingen som kender udfaldet. Men er det ikke det, som er højesterets opgave – at vogte principperne? Hvis landets fremmeste domstol bøjer sig for vold af bekvemmelighed og frygt er USA færdig.

Det er ikke sådan at deres kendelse betyder at der ikke var valgsvindel. Det forholder sig nærmere omvendt: Der er så massive beviser for organiseret svindel at hvis højesteret først stikker hul på bylden vil det være umulig at standse.

Det er derfor halvdelen af amerikanerne mener at valget ikke gik rigtig for sig. Hvor skulle de ellers have det fra? Anti-Trump-medierne dominerer med over 90 procent af medierne. Hvor skulle vælgerne ellers få det fra hvis det ikke var ved selvsyn?

Derfor har højesterets vedtagelse store konsekvenser. Vælgerne ser at selv ikke landets højeste domstol tør forsvare republikken. Det sker samtidig med at Biden-familien rystes af nyheden om at Hunter Biden er under efterforskning, ikke bare for skattesnyd, men også for sin internationale business. Fox News Peter Doocey fik stillet et spørgsmål om efterforskningen til Joe fredag og han svarede bare: ”Hunter is a good guy”. Det er det eneste Joe svarer. Det kan være det er det eneste han formår at sige eller det er udtryk for den ”plausible deniability” (tilsyneladende plausible benægtelser), som har været Biden-familiens varemærke når de møder kritik.

Men folk ser hvad de ser: En gammel mand med en tidligere stofmisbruger, som er blevet styrtende rig ved at følge faren rundt på hans embedsrejser. De samme medier som blokerede for historien om Hunters laptop, indrømmer nu at den var sand. To uger før valget påstod de, at den var russisk misinformation.

På toppen af det hele kommer nyheden om at Kina formåede at placere en spion, som var elskerinde til den Demokratisk senator. Det værste er ikke at Eric Swalwell faldt for en billig lokkedue, men at Speaker of the House ikke synes det gør noget og at FBI lod spionen gå.

Det er på den baggrund at højesterettens afgørelse er ynkelig.

Det står dårlig til i USA.

Køb Lars Hedegaards nye bog her!

ANNONSE