Kultur

Det finnes neppe noen bedre musikalsk måte å minnes ofrene for terrorangrepet i Wien enn ved å høre et av de mest gripende verkene som ble komponert i denne byen. Den relativt unge Wolfgang Amadeus Mozart ble revet bort før han ferdigstilte sin dødsmesse. I denne videoen kan vi se hvordan arbeidet med manuskriptet brått opphører. Komponistens altfor tidlige, tragiske død er den ene av årsakene til at jeg valgte nettopp denne innspillingen. Den andre årsaken er at vi hører den offisielle, ubeskrivelig vakre lyden av den østerrikske hovedstaden – lyden, kulturen, skjønnheten og gleden barbarene vil utslette – formidlet gjennom de lokale filharmonikerne og korsangerne. Solister er Anna Tomowa-Sintow, Helga Müller- Molinari, Vinson Cole og Paata Burchuladze. Det hele ledes av Herbert von Karajan.

ANNONSE