Nyt

Området ved Ishøj Station; Foto: Maps

BT har talt med 19-årige Sammy McKenna, der har boet hele sit liv i Ishøj. Han fortæller, at han som 12-årig blev tævet med ’slag og spark’ på en legeplads, om hvordan hans 18-års fødselsdagsfest, trods dørvagter, blev angrebet af 6-7 stenkastende indvandrerdrenge. Derudover beretter han om en fest tilbage i 2018, hvor 10 unge indvandrere angreb de festende, og blandt andet truede den ene med kniv. Sidstnævnte episode dokumenteres med video. Fra BT.dk – Unge med indvandrerbaggrund dukker op til fest – tæver løs på gæsterne.

Vold og chikane. Det er hverdagen for unge, etnisk danske drenge på den københavnske vestegn. Det fortæller Sammy McKenna, der har boet hele sit liv i Ishøj. …

‘Pludselig kom der seks-syv drenge med anden etnisk baggrund, som ikke er mere end 15-16 år. To af dem løber indenfor. Vi får dem ud, fordi det er en lukket fest. Bagefter begynder de at kaste store sten efter os. Flere af gæsterne bliver ramt,’ fortæller han. …

Mine venner og jeg har alle været udsat for chikane eller vold fra de unge indvandrerdrenge. Det er noget, man vænner sig til, så jeg går ikke som sådan og er bange,’ siger han. …

‘Vi havde ikke festet i meget mere end en halv time. Så dukker der cirka 10 unge med indvandrerbaggrund op, som ingen kendte. De begynder at stjæle fra festen,’ fortæller han.

‘Så går nogle af dem til angreb på den her ene gut, som får tæsk i videoen,’ siger Sammy McKenna.

“Jeg vil gerne tilbage til det Ishøj, jeg kendte, da jeg var lille, hvor der var en større tillid mellem borgerne. Jeg vil gerne tilbage til en tid, hvor der ikke er vold og overfald i nyhederne.” (Sammy McKenna)

ANNONSE