Nyt

Den seriekriminelle Mehmet Ali Yücelbaş sidder lige nu på anklagebænken i voldssagen, der har fået tilnavnet ‘kys min fod’-sagen.

Mehmet Yücelbaş har erkendt i retten, at han har overfaldet en kun 14-årig dansk dreng. Der er tale om såkaldt ‘dominansvold’, hvor den tyrkiske voldsmand ydmyger, sparker, slår og truer sit lyshårede offer med knivstik. Det hele ender med, at den danske dreng skal ligge på knæ og kysse tyrkerens fødder. Episoden bliver optaget på video, og videoen bliver efterfølgende delt af Mehmet Yücelbas på Facebook for at ydmyge det danske offer yderligere.

Men nu viser det sig, at Mehmet Ali Yücelbaş er anklaget for yderligere kriminalitet. Denne gang er der tale om groft hærværk, hvor skaderne løber op i tusindvis af kroner.

I begyndelsen af maj ligger Danmark begravet i coronafrygt. Men tyrkiske Mehmet Ali Yücelbaş har ikke droppet sin kriminelle løbebane, fordi en virus truer den danske befolkning.

11. maj 2020 går Mehmet Ali Yücelbaş amok og sparker til en knallert ved et supermarked i Toftlund, mener Syd- og Sønderjyllands Politi.

Mehmet Ali Yücelbaş er iført beskidte sorte joggingbukser og en mørk hættetrøje af mærket ‘The North Face’, da han bliver afhørt i retten om det bekostelige hærværk.

Den 16-årige tyrker fremstår væsentligt større end sin alder. Et dansk medie skriver, at Mehmet Ali Yücelbaş ligner ‘en mand på 20-21 år’.

Den usoignerede unge tyrk med det sorte skæg og krøllede hår sidder i retssalen, hvor han hører om hærværket mod knallerten tilbage i maj.

Klokken er mellem 19 og 20.30, da Mehmet Ali Yücelbaş bliver set ved knallerten, der står ved lavprisbutikken Aldi, der ligger i udkanten af Toftlund.

Ejeren af knallerten, der er en 15-årig etnisk dansk dreng, er inde at handle i nabobutikken Fakta.

Mehmet Ali Yücelbaş går amok på den parkerede knallert. Knallertens skærme sparkes løse og knækker. Køretøjet får mange ridser og ser medtaget ud. Styret på knallerten ender med at sidde skævt.

ANNONSE

Knallertens ejer får et mobilopkald, mens han er inde at handle. En af knallertejerens venner fortæller, at hans køretøj er blevet smadret til ukendelighed.

Den danske teenagedreng ser med forfærdelse på knallerten. Hærværksofferet kender godt Mehmet Ali Yücelbaş, som han tidligere har lånt en mobiltelefon af.

Sidstnævnte kan være nøglen til det omfattende hærværk.

Da knallerten bliver smadret, har det 15-årige hærværksoffer leveret mobiltelefonen, der er en Iphone 5S, tilbage til den aggressive tyrker.

Offeret mener, at låneaftalen kan være årsag til, at hans knallert bliver smadret. Mehmet Yücelbaş mener ikke, at han har fået sin telefon tilbage i samme stand, som han udlånte den.

Mobiltelefonen Iphone 5S, der er produceret af firmaet Apple, blev lanceret i efteråret 2013. Så det er et stykke elektronik med nogle år på bagen.

Hærværksofferet fortæller i retten, at han tilbageleverede den aldrende Iphone i samme stand, som han modtog den.

Den korporlige Mehmet Yücelbaş er ikke enig i den påstand. Det omfattende hærværk kan være et resultat af en decideret ‘tyrkisk hævnakt‘.

De omfangsrige skader på knallerten løber op i 4900 kroner, vurderer Anklagemyndigheden.

Det er voldsomme kræfter, som Mehmet Yücelbaş lægger i sit hærværk, der har ramt teenagesønnen i en dansk familie.

Under afhøringerne i Retten i Sønderborg erkender Mehmet Ali Yücelbaş, at han har sparket til knallerten. Men han erkender ikke skaderne på det medtagede køretøj

Der falder dom i den tyrkiske hærværks- og voldssag tirsdag 18. august.

*

Mere om retssagen her

ANNONSE