Nyt

Chefen for de kommunale biblioteker fortæller, at problemerne udgår fra ‘utilpassede unge mellem 13 og 30 år’, der ‘ikke er blevet opdraget’. Hvis man er op imod 30 år, så er man ikke drengen, men den kulturbærende forælder. Det kan være svært at forstå for velfærdsdanskere, men chikane er ikke nødvendigvis udtryk for dårlig opdragelse. Det er en integreret del af kulturen, og når den 65-årige førtidspensionist Jan Teslak fortæller, at de har ‘disrespekt for os ældre’, så gælder det udelukkende ældre ikke-muslimer. Den lokale imam er konge.

Endnu et afsnit i BT-føljetonen om indvandrerunge i alle aldre – Indvandrerdrenge hærger i liebhaverkommune: Jan blev slået ned.

“… for 65-årige Jan Teslak blev en lørdag eftermiddag med avislæsning alt andet end rolig på Hovedbiblioteket i Birkerød i Nordsjælland. En gruppe drenge med indvandrerbaggrund angreb pensionisten, der brækkede en knogle i fingeren og måtte til behandling på sygehuset.

‘Man bliver utryg og angst. Jeg kommer ikke på biblioteket mere, og det ved jeg også, at der er mange andre ældre, der heller ikke gør,’ siger han til B.T. …

‘De var fem stykker, som kørte rundt på kontorstolene og larmede og var i gang med at ødelægge inventaret på biblioteket. Jeg bad dem om at lade være, for det er vores allesammens ejendom. Så kom der en bagfra og slog mig ned,’ siger han. …

‘De unge er ligeglade med de andre biblioteksbrugere, om det så er ældre eller børnefamilier. De opfører sig, så andre ikke kan være der. De er ikke blevet opdraget og ved ikke, hvordan man opfører sig i det offentlige rum. Det er irriterende,’ siger Maria Nielsen Westbrook, der er chef for Rudersdal-bibliotekerne.”

 

Bestil Lars Hedegaards nye bog her!

ANNONSE