Dag: 11. oktober 2020

Bruno Schulz (1892-1942) Olje på papp, 53 x 70 cm, Adam Mickiewicz-muséet i Warszawa. Polsk titel: Spotkanie. Żydowski młodzieniec i dwie kobiety w zaułku miejskim, som på norsk omtrent kan gjengis med: Møte. En jødisk ung mann og to kvinner i en bygate. I ettertiden er Bruno Schultz kjent og verdsatt som en særpreget forfatter, […]

Les Mer...

De grove sexkrænkelser fra partilederen Morten Østergaard fra Det Radikale Venstre trækker tråde til den falmede tv-vært Reimer Bo Christensen, der har spillet en årelang rolle hos Det Radikale Venstre.

Les Mer...

Blant mange vidunderlige, men ikke fullt så kjente britiske komponister, finner vi Ivor Gurney. Han var mye plaget av fysisk og psykisk sykdom, men klarte likevel å produsere en anselig mengde svært lyrisk musikk før han døde i 1937. Gloucestershire-rapsodien er en beskrivelse av hans eget fødested.

Les Mer...

Vestlig elite har de sidste tyve år opdaget at globaliseringen gav dem en guldgås som gav dem ufattelig rigdom og magt. Men skulle den fortsætte måtte folk ikke opdage, hvad der foregik. En ting var rigdommen, noget andet var magt. Gradvis mistede folket sin suverænitet. Den var havnet i Bruxelles og Beijing. Indtil en folketribun dukkede op som truede med at tage guldgåsen fra dem.

Les Mer...

DR-værten Mads Aagaard Danielsen anklages for at have opført sig seksuelt krænkende overfor kvinder, at have sendt kvinder hadefulde beskeder og at have misbrugt sin magt og DR-stilling til at true sig til tavshed om de mange overgreb.

Les Mer...

Jeg har svært ved at forbinde EU med fred og stabilitet, snarere som en dyr fiasko, der kun kan hænge sammen ved tvang og uhæderlige fiksfakserier helt uden om befolkningernes medvirken.

Les Mer...