Kommentar

‘Ved at gå til valg i 2016 blev Hillary Clinton et symbol på alt, hvad almindelige amerikanere hader: arrogance, selvtilfredshed, overlegenhed og foragt hos almindelige mennesker. Hendes kandidatur fremhævede, hvad Trump udfordrede. Nu ser han ad hvelvede til efter et halvt års corona-lockdown.

Vestlig elite har de sidste tyve år opdaget at globaliseringen gav dem en guldgås som gav dem ufattelig rigdom og magt. Men skulle den fortsætte måtte folk ikke opdage, hvad der foregik. En ting var rigdommen, noget andet var magt. Gradvis mistede folket sin suverænitet. Den var havnet i Bruxelles og Beijing. Indtil en folketribun dukkede op som truede med at tage guldgåsen fra dem.

Joe Biden og Kamala Harris har nul appel til vælgerne på græsrodsplan. Men meningsmålingerne viser alligevel forspring til Biden. Hvordan kan det være? Er alt orkestreret? Bunder alt i at medier og bureaukrati gør alt for at opretholde en forestilling om at Biden har stor tilslutning? Er alt blot bluff?

ANNONSE

Svaret på dette har også relevans for Europa. Brexit var et chok for Magten på samme måde som Trump. De er aldrig kommet over det og forpligtede sig på at det aldrig skulle ske igen. De vil nu vinde, koste hvad det koste vil.

Delegitimering

I grund og bund ligger en delegitimering af folkets suverænitet. Demokratiet hviler på folkets suverænitet. Det gør det også i Danmark. Derfor gik man en omvej og gjorde det stykkevis og delt for at afstå suverænitet til overnationale institutioner som EU. Nu er vi i praksis medlem som lydstat.

Der var nogle vågne samfundsdebattører som så hvordan en magtelite forsøgte at kuppe Folketinget, blandt dem professor Ole Hasselbalch. Han var optaget af procedurerne som grundloven bestemmer for at afstå suverænitet til overnationale institutioner som EU. Den sætter strenge krav til flertal og kræver en Folkeafstemning. Den kendte historiker Sven Skovmand støtter også op om Danmarks udmeldelse af EU..

Men den politiske magt har snakket “internatonalt samarbejde” op og gjort “nationalt” til noget tvivlsomt. De sidste tyve år har vi oplevet en afnationalisering uden sidestykke.

Da Hillary sagde, at halvparten af Trumps vælgere var uspiselige, blottede hun ikke bare sin foragt for disse vælgere, men for selve demokratiet: Deres ret til at deltage. Hun underkendte denne ret.

Vi har haft to folkeafstemninger mod EU-direktiver. Briterne har Brexit. Så overtog USA.

Hvorfor tror I danske medier kæmper uafbrudt 24/7 mod Trump? Fordi en Trump-sejr vil rokke dem i deres grundfjeld.

Hvem mangler legitimitet?

Magten i Vesteuropa bygger på eksperimenter med samfundet som befolkningen er imod. Magten ved det. Derfor strammes der til.

Trump er folketribunen som afslører Magten og viser at den mangler folkelig forankring. Det gør Magten hysterisk. Den står nøgen på scenen.

Trump har på disse fire år givet amerikanerne smag for demokrati igen. De 40-45 procent som ikke længere gad stemme. Vi er på vej mod lignende tilstande hvis vi ikke får et parti som tager folks misfornøjelse alvorligt.

Magten har gjort demokrati til en leg hvor de bestemmer hvem der må være med til at lege. Hillary sagde: -I er uanstændige, urene, stygge i tøjet, overvægtige, ryger, elsker våben og kristendom. I får ikke lov til at være med til at lege.

Resistance

Efter nederlaget, som hun sagde var manipuleret, døbte hun modstanden for Resistance. Siden har de saboteret Trump.

Danske medier vil aldrig fortælle at dette var og er åbenlys undergravning af en siddende præsident.

Det gjaldt at delegitimere ham med lækager og stadige processer. Trump stod som fast som en klippe og slog tilbage med twitter-meldinger. Han har fået ret: Det har været en hekseproces mod ham helt siden vinteren 2015/2016. Det vil danske medier aldrig indrømme. Det, at de ikke tør at skrive om Obamagate, viser at de har mange lig i lasten.

Debatten må ikke dreje i en retning som retter søgelyset mod deres egen dækning. Den er hævet over enhver diskussion. Men monotoni er kedelig. Medierne mister opbakning og vi mærker en stigende interesse for Documents dækning: Der foregår et stort drama i USA som medierne ikke vil se i øjnene. De forsøger i stedet karaktermord på Den Orange Mand.

Guldgåsen

Fundamentalt er det demokratiet de angriber. Hvis suveræniteten hviler hos folket, må folket oplyses. Det forudsætter at de, der har magtpositionerne er klar over at de er tjenere, ikke herrer. Udviklingen i Vesten de sidste tyve år er historien om en elite som fandt ud af at den ikke bare ville beholde pengene selv, men også magten som gjorde det mulig at bestemme at det skulle forblive sådan.

De opdagede at de sad på en guldgås når alt flød frit. National selvbestemmelse blev en irritationsfaktor. Desværre lod medierne sig købe. Guldgåsen klækkede så mange æg at der var penge til alle som beviste deres loyalitet.

Denne mekanisme er den, som over tid gør Vesten ligeså korrupt som de lande vi tidligere har påberåbt os at ville hjælpe. Når en elite opdager at den sidder med trylleformularen for ubegrænset rigdom og magt, men at prisen er at afskaffe demokratiet, gør den netop det. Da bliver folket til en brydsom faktor som må holdes i ro. Skulle en folketribun stige op må han skydes ned med alle midler. Trumps livvagter må passe ekstra godt på.

ANNONSE