Kommentar

En kvinde passerer Skuespilhuset. 2. september. Foto: Steen Raaschou

Som reaktion på regeringens forventede beslutning om at sløjfe den besparelse på DR, som den foregående regering havde fået vedtaget, beklager Berlingskes redaktør, Tom Jensen (6. september), at DR er blevet en politisk kastebold.

Sådan kan man fremstille den åbenbare sandhed, at DR længe har været, fortsat er og skal forblive et talerør for partierne til venstre for midten. Har statsradiofonien overhovedet en eneste ansat, der kunne finde på at stemme på Dansk Folkeparti eller Nye Borgerlige, eller som blot i al almindelighed er borgerlig? I så fald er det længe siden, vi har hørt fra vedkommende.

Som Tom Jensen understreger, bringer DR også fremragende indhold. Det må man give ham ret i. F.eks. spiller DR P2 udmærket klassisk musik, og der er sikkert noget andet, som jeg i øjeblikket ikke kan komme i tanke om. Men når det gælder de spørgsmål, der afgør den vestlige civilisations fremtid, leverer DR en os af venstreekstrem propaganda, for danskerne skal ikke lære at tænke, men lære, hvad de skal tænke, hvis de ikke vil hænges ud.

ANNONSE

I Østtyskland havde de Det Socialistiske Enhedsparti. I Danmark har vi Den Socialistiske Enhedsradio. På den baggrund må man undre sig over, at der overhovedet findes danskere, der stemmer på andet end Enhedslisten, De radikale og Socialdemokratiet. Men denne uskik gør DR sit bedste for at få has på.

Intet sted kommer DR’s ideologiske holdning tydeligere frem end i behandlingen af amerikansk politik, som dog er helt afgørende for Danmarks stilling i verden. Det er en ærlig sag, at de hader Donald Trump og republikanerne, hvilket de ikke lægger skjul på. Værre er, at de ikke fortæller, hvad der sker i USA. Hvis Trump skulle gå hen og vinde den 3. november, vil det komme som et chok, ikke bare for DR’s ansatte, men også for de danskere, der tror, at deres skattekroner går til objektiv public service.

DR er næsten som Berlingske, der også gennem fire år har leveret forskruede fremstillinger af Trumps politik, og som gør det ubegribeligt, at ca. halvdelen af den amerikanske befolkning støtter denne onde mand.

I stedet for at brokke sig burde Tom Jensen glæde sig over at have så velbeslåede meningsfæller i statsmediet.  

        

ANNONSE