Nyt

Selvom Nykøbing Sjælland fik købstadsprivilegier i 1200-tallet, så er det med 5.095 indbyggere, en mindre provinsby i lighed med småbyerne Højby (1.459) og Rørvig (1.048), der også nævnes i artiklen. Demografi er skæbne, og det der er et uønsket eksotisk islæt i børnehaveklassen, vil være en magtfaktor på gaden om ti år, og en politisk magtfaktor om tredive. Politikere kan nemt beslutte, at der maksimalt må være ’20 procent tosprogede elever’, men det lader sig i sagens natur ikke gøre, hvis andelen er højere, og vokser eksponentielt.

Fra SN.dk – Udsigt til 50 procent tosprogede i 0.kl.: – Vi er dybt bekymrede.

“‘Har en datter der starter i 0.kl. om 14 dage og vi er dybt bekymrede, også fordi vi kender disse børns adfærd fra børnehaven flere af disse ni børn kan ikke engang grundlæggende dansk’.

Sådan skrev Anders Feldt Lindt, Nykøbing, i en kommentar på Facebook, da han forleden læste den artikel, som Nordvestnyt bragte om den kommende 0.klasse i Nykøbing, hvor næsten halvdelen af eleverne er tosprogede. …

Lige nu er administrationen på kommunekontoret i Højby ved at lave en redegørelse om sagen…

– Faktisk er hun skrevet op på Rørvig Friskole…

– Jeg er dybt bekymret over situationen, det er jeg altså. Jeg er klar tilhænger af, at man skal bruge de skoler der er, men man er også nødt til at tænke på sit eget barn, og det ved jeg, at mange andre også er begyndt at tænke på, siger han videre.”

ANNONSE