Kommentar

Mere end en tredjedel af folkeskoleeleverne i Østrigs hovedstad Wien er nu muslimer. Det skriver Remix News.

Antallet af muslimske folkeskoleelever i Wien er steget til 35 procent. Muslimerne har dermed overhalet katolikkerne som den største religiøse gruppe.

Tallene viser en markant stigning i antallet af muslimske børn i østrigske grundskoler sammenlignet med tallene fra skoleåret 2016/2017. På det tidspunkt var katolikkerne stadig den største religiøse gruppe, med 31 procent sammenlignet med 28 procent muslimer.

Den venstreorienterede Christoph Wiederkehr, viceborgmester i Wien og byrådsmedlem med ansvar for uddannelse, afviser, at denne stigning er bekymrende. “Tro er en privat sag, og trosfrihed eller religionsfrihed er et meget værdifuldt aktiv,” sagde han til journalister.

Undersøgelsen viser også, at unge muslimer er meget religiøse, og at de fleste er aktive medlemmer af deres respektive moskeer. “Som følge heraf har de en tendens til at have mere nedsættende holdninger til emner som antisemitisme, LGBT-fjendtlighed eller ligestilling,” skriver Exxpress.

ANNONSE

Kenan Güngör er samfundsforsker og specialist indenfor diversitet, og rådgiver den østrigske regering om integrationspolitik. Han argumenterer for at ændre læseplanen, for at gøre det lettere at undervise i demokratiske værdier fra en ung alder, for at bekæmpe den undervisning, der foregår uden for klasselokalet.

“Flere og flere mennesker konverterer til islam – og de har en tendens til at blive mere radikale,” advarer Güngör.

Han sagde, at undervisning i demokrati, etik og værdier bør være obligatorisk fra første klasse, og forklarede, at en “fælles overbevisning” i Østrig er demokrati, og at dette bør indpodes i alle elever, uanset religiøst tilhørsforhold.

I april diskuterede Christian Klar, rektor for et gymnasium i Wien, vold og voksende intolerance over for minoritetsgrupper blandt det stigende antal islamiske elever på hans skole.

“Halvfems procent af børnene her har indvandrerbaggrund, og langt over halvdelen er muslimer,” sagde han til den østrigske nyhedsportal Heute.

Han siger, at nogle elever konverterer til islam for at undgå at blive mobbet af det, der nu er majoritetsgruppen på deres skole.

“De, der ikke bliver mobbet, ønsker at konvertere til islam. Jeg har elever her, som siger: ‘Bøsser skal dræbes, punktum’. Eller jeg får en lærebog, hvor der står på bagsiden: ‘Islam kommer til at vinde’. Nogle siger også helt åbent: “Vi skal alligevel have flere børn. Det er bare et spørgsmål om tid’.”

ANNONSE