Nyt

I 2005 fik den irakiske migrant Mohammad Jabir Zaghiyer Al-Zerjawi dansk pas og statsborgerskab.

15 år senere bliver den bandekriminelle muslim knivstukket adskillige gange og udånder. Der er tale om et opgør, der udspiller sig natten til torsdag i den aarhusianske ghetto Toveshøj.

Ringen er sluttet. Den dybt kriminelle Mohammad Al-Zerjawi bliver nu hyldet af bandevennerne og det muslimske samfund. Herefter bliver liget af Mohammad Al-Zerjawi fløjet til Irak, hvor en islamisk begravelse venter i Mellemøsten.

“Vi tilhører Allah og det er ham, vi vender tilbage, der er ingen magt eller styrke bortset fra Allah,” lyder den arabiske hilsen fra en ven, der bor i den irakiske storby Karbala, der ligger syd for hovedstaden Bagdad.

Mon nogle danske politikere sidder tilbage med en bitter bismag efter, at historien om den bandekriminelle Mohammad Al-Zerjawi har set dagens lys?

Det hele var et velfærdsskuespil, da Mohammad Al-Zerjawi og hans lillebror gjorde krav på et dansk pas i midten af 00’erne. Irak er og bliver det sande hjemland, når de sidste velfærdskroner er rullet ind på bankkontoen.

ANNONSE

Liget af Mohammad Al-Zerjawi er blevet frigivet til den irakiske klan. Det sker efter intensive retsmedicinske undersøgelser, der er en del af politiets efterforskning i kølvandet på knivdrabet i Aarhus.

Søndag blev Mohammad Al-Zerjawi mindet af den muslimske familie og vennerne ved en privat ceremoni i Viborg.

Tirsdag blev den knivdræbte Mohammad Al-Zerjawi hyldet af vennerne fra indvandrerbanden Satudarah. På Facebookprofilen, der administreres af den del af banden, som den knivdræbte tilhørte, kan man se op mod 50 personer, der tager afsked med kisten, der er placeret i en rustvogn.

Der optræder kun mænd på billederne fra mindearrangementet, der tydeligvis er kønsopdelt. De fleste af de fremmødte har mellemøstlige træk, og der er både ældre og yngre personer blandt deltagerne.

“Et sidste farvel til vores kære bror mudi ❤️,” lyder ordene fra indvandrerbanden.

Mohammad Al-Zerjawi gik under kælenavnet ‘Mudi’ i bandemiljøet, blandt venner og i den frisørforretning, han tidligere drev i Viborg. Den 42-årige iraker var desuden troende muslim og lovpriste ofte Allah på de sociale medier.

“R.I.P 💔 Brother,” lyder en sidste hilsen fra en irakisk indvandrer på Satudarahs Facebookprofil.

Efter bandeceremonien blev kisten fragtet til Københavns Nordvestkvarter. Her ventede en islamisk mindehøjtidlighed i Imam Al-Sadiq Center. Et navn, der dækker over en shiamuslimsk moské, der ligger på Hejrevej. Moskéen har til huse i en ældre erhvervsejendom, der bærer præg af manglende vedligeholdelse.

Der er tale om et indvandrertungt område i København, hvor adskillige moskéer har til huse. Imam Al-Sadiq Center ligger kun få minutters gang fra gerningsstedet, hvor politiets elitestyrker skød og dræbte Islamisk Stat-terroristen Omar El-Hussein i vinteren 2015.

Der blev afsagt islamiske bønner, og der var endnu engang kun mænd til stede i den shiitiske moské.

Efterfølgende samledes muslimer og bandevenner på den nærliggende Bispebjerg Kirkegård, der ligger få minutters kørsel fra Imam Al-Sadiq Center.

“I hjertet gemt, men aldrig glemt,” står der med guldbogstaver på de hvide bånd, der ledsager den mindekrans, som indvandrerbanden bidrager med.

Afdøde Mohammad Al-Zerjawi var prøvemedlem hos Satudarah, men var også tilknyttet den berygtede ‘Porsche-banden’ fra Skive. Udover det fortæller kilder, at medlemmer fra den voldelige NNV indvandrerbande også deltog i mindehøjtidlighederne for den afdøde iraker.

Den københavnerbaserede NNV-bande (Nørrebro-Nordvest) blev dannet i efteråret 2018 og har været i væbnet konflikt med flere indvandrerbander i hovedstadsområdet. Et fælles kendetegn er, at bandemedlemmerne har rødder i muslimske lande.

Det er derfor ofte imamer fra de lokale moskéer, der mægler i de drabelige konflikter mellem indvandrerbanderne. Islamisk kultur spiller en central rolle i det betændte miljø.

NNV-banden har sit udspring i det berygtede ghettoområde Mjølnerparken. Flere af bandens medlemmer stod bag en livsfarlig fangflugt i november 2019 fra et psykiatrisk hospital i Slagelse. Her truede de skydegale migranter det skrækslagne sundhedspersonale med pistoler.

Kilder fra den shiamuslimske Al-Zerjawi-klan fortæller, at det afdøde familiemedlem skal flyves til sit sande hjemland – Irak.

Mohammad Al-Zerjawi bliver ikke stedt til hvile i Danmark, der forærede ham et rødebedefarvet pas. Et statsborgerskab, der blev uddelt af et godtroende folketing i juni 2005. Kun Dansk Folkeparti anede uråd og stemte imod, at danskerne skulle trækkes med den bandekriminelle iraker.

Det muslimske bandemedlem efterlader sig kone og børn, der bor i Viborg. Kilder fortæller, at konen er gravid.

Mohammad Al-Zerjawis liv begyndte i Irak og slutter i det islamiske land. Hvad skulle han i Danmark?

ANNONSE

Mest læst

De blev til monstre

Servicemeddelelse

Manifest i en mørk tid