Nyt

En voldelig gruppe på tre personer sparker og tramper deres 19-årige offer i hovedet. Den rå dominansvold toppes med et røveri. Gerningsmændene dømmes ikke for grov vold. Alle kan forlade retten med milde domme.

Sjællandske – ved journalist Esben Thoby – skriver:

En 17-årig dreng fra Faxe, en 16-årig dreng fra Holbæk og en 16-årig dreng fra Fuglebjerg er alle tre ved Retten i Næstved blevet fundet skyldige i røveri og vidnetrusler. De blev frikendt for grov vold.

Dommen faldt på baggrund af en episode, som fandt sted i området omkring legepladsen på Helgesvej i Gelsted, nord for Næstved. Søndag den 13. november sidste år ved 15-tiden indfandt de tre drenge sig i området, hvor de røvede en 19-årig mand, som den ene af drengene havde et perifært kendskab til.

Den 19-årige blev først slået i ansigtet af den 17-årige og faldt til jorden. Derefter overfaldt alle tre ham med adskillige spark, slag og tramp i hovedet og på kroppen.

(…)

Det lykkedes de tre drenge at frarøve den 19-årige 3000 kroner, som han havde på sig i kontanter. De efterlod deres offer på legepladsen med voldsomme skader – han fik blandt andet flere brud på ansigtsknoglerne.

(…)

Straffen til den 17-årige lød på seks måneders fængsel, hvoraf halvdelen blev gjort betinget. Han kunne dermed løslades efter retssagen.

Den 16-årige fra Holbæk fik syv måneders betinget fængsel, fordi røveriet skete under hans prøvetid fra en tidligere betinget dom. Den sidste 16-årige slap med seks måneders betinget fængsel, som han udbad sig betænkningstid omkring. De to andre modtog deres domme.

 

Læs hele artiklen hos Sjællandske her.

 

 

ANNONSE