Dag: 23. juni 2020

Detalj av mosaikk i Hagia Sofia, Konstantinopel. Johannes Døperen, aktiv i Det hellige land i første halvdel av det første århundre, er omtalt både i de kanoniske evangelier, og av Flavius Josephus. Hans festdager er hans fødselsdag den 24. juni, og hans dødsdag den 29. august. Det hebraiske mannsnavn Jochanaan finnes i mange nasjonale varianter, […]

Les Mer...

Fremførelsen er ved Buskaid Soweto String Ensemble, og solistene er Simiso Radebe og Kabelo Monnathebe.

Les Mer...

Der er næppe anti-racistiske grunde til til at skrive ‘bastard’ på en statue af Miguel de Cervantes, en spansk forfatter der i sin ungdom blev taget til fange af algeriske muslimer, og var slave for dem i fem år, før han blev løskøbt. Fra Just the news – San Francisco protesters go on anti-statue rampage, tear down U.S. Grant, Cervantes, Catholic saint.

Les Mer...

Alle tre ofre i Reading var homoseksuelle, og aktive i LGBT-miljøet. Om den ene forlyder det, at han var ‘a strong advocate’ for Black Lives Matter-bevægelsen. Lur mig om ikke de tre hvid mænd deltog i demonstrationen, et par timer før de blev knivstukket af afrikaneren.

Les Mer...

I sidste udgave af podcasten Fodbold FM blev der seriøst diskuteret, hvorvidt alle spillere i Superligaen også skulle knæ for at støtte ‘Black Lives Matter’.

Les Mer...

Shaun King er en af de centrale skikkelser i Black Lives Matter. Han tweeter nu om at
næste mål, når statuerne er fjernet, er “hvide Jesus”. Han mener det bogstaveligt: Alle kalkmalerier, statuer af Jesus, “hans europæiske mor” og “deres venner” dvs. helgenerne – skal væk. Ødelægges.

Les Mer...

Udlændingejuristen Soma Mayel var selv en del af af en tvivlsom familiesammenførings-sag. Hendes far var spydspids og blev sendt i forvejen til Danmark. Imens ventede resten af familien tålmodigt i Moskva. Der er med stor sandsynlighed ikke noget juridisk ulovligt i dette ‘asyl-trick’. Men store dele af danskerne vil se det som en uklædelig udnyttelse af asylsystemet – der tangerer svindel.

For familien Mayel var ikke i fare. Den sad i det sikre Rusland og ventede på, at faren fik styr på det danske asylsystem.

Les Mer...