Nyt

Cervantes-statue i San Francisco hærget af venstreradikale, 2020; Foto: Twitter

Folk der kalder BLM-bevægelsen for anti-racister, må være hæmmet af ideologi. Flere steder i den vestlige verden hærges statuer og monumenter for centrale skikkelser i den vestlige historie, og det handler stort set kun om hudfarve. Der er eksempelvis næppe anti-racistiske grunde til til at skrive ‘bastard’ på en statue af Miguel de Cervantes, en spansk forfatter der i sin ungdom blev taget til fange af algeriske muslimer, og var slave for dem i fem år, før han blev løskøbt. Fra Just the news – San Francisco protesters go on anti-statue rampage, tear down U.S. Grant, Cervantes, Catholic saint.

“Rioters and activists in San Francisco went on a multi-statue rampage last night, defacing and ripping down numerous monuments around the city as part of an anti-statue fever currently sweeping the country.

Depictions of Union general and former President Ulysses S. Grant, the Catholic saint Junipero Serra, the Spanish writer Miguel de Cervantes, and ‘Star Spangled Banner’ author Francis Scott Key were all vandalized or torn down yesterday.

The statue of Serra — known as the Apostle of California for his 18th-century missionary work in what was then the Viceroyalty of New Spain — depicted the priest holding a cross and with an outstretched arm. Protesters were seen stomping on it and kicking it after it toppled; they later vandalized it further with paint.”

“Før Cervantes blev forfatter, deltog han i den kristne armada mod tyrkerne og blev såret i slaget ved Lepanto. Siden var han i fem år slave hos maurerne i Algier. … Efter endnu et år i den spanske flåde tiltrådte Cervantes i september 1575 rejsen hjem ombord på galeasen Sol. Da skibet nærmede sig den catalanske kyst, blev det angrebet af algeriske pirater. Efter en kamp med store tab, blev de overlevende passagerer taget til fange og deporteret som slaver til Algier. Først efter fem år og fire mislykkede flugtforsøg blev Cervantes løskøbt af Trinitarianerordenen i 1580 og kunne vende tilbage til Spanien den 19. september.” (Wikipedia)

ANNONSE

Mest læst

EU vil afvikle Europa