Dag: 10. juni 2020

Fotograf ikke oppgitt, albuminkopi i Nasjonalbiblioteket. Monumentet er utført av den norske billedhugger Brynjulf Bergslien (1830-1898), og ble avduket på dagen 57 år etter at Jean Baptiste Bernadotte, alias Carl Johan (1763-1844) ble kronet i Nidarosdomen i 1818. I Sverige ble han Carl XIV, og i Norge Carl III. For anledningen skrev komponist, pianist og […]

Les Mer...

Mercedes streg 8 (1968-1976) vækker associationer i mig. Jeg kan høre og dufte den. Det var dengang en diesel bil lød som en diesel, og karroseriet vibrerede i tomgang. Det var en uoplslidelig bil, der kunne præstere over to mio kilometer, og aldrig var på værksted. Det nærmeste til en evighedsmaskine dengang.

Les Mer...

En statue af den berømte handelsmand og skibsreder Robert Milligan blev tirsdag fjernet af myndighederne i London – med en løftekran.

Under de venstreekstreme Black Lives Matter-optøjer i London de sidste dage har aktivister vandaliseret og ødelagt historiske statuer. Blandt andet statuen af tidligere statsminister Winston Churchill, som anklages for at have været racist.

Les Mer...

“Jeg har set mange flere afbrændte biler, end jeg har set politibiler, og min kæreste er blevet chikaneret og truet af indvandregrupperinger af flere omgange, hvor tre unge indvandrer blandt andet prøvede at få hende ind i deres bil.”

Les Mer...

Inspireret af Black Lives Matter-demonstrationerne i den senere tid pågår der nu en kampagne for at få fjernet statuerne af Winston Churchill på Solli Plads og af Ludvig Holberg udenfor Nationaltheatret i Oslo.

Les Mer...