Uncategorized

Gellerup, 2020; Foto: Facebook

Da jeg var på vej til Kvickly Nexø tidligere idag, hørte jeg 5-6 teenagedrenge råbe ‘Rasmus’. Det viser sig at Stram Kurs er på Bornholm i disse dage, og lige i dag fandt demonstrationen sted i hyggelige Nexø.

Eftervirkningerne af fredagens besøg i Gellerup er beskrevet på DR Online, hvor en Kasper Smed Hansen fortæller, at området ‘ligner en krigszone’. DR vælger at citere konfliktmægler Simon El-Zeinab, men burde nok have sakset mere fra Kaspers opslag. Paludan er ikke problemet. Han er fremkaldervæsken.

“Nogen af jer bor i Gellerup, og andre af jer bor uden for Gellerup, men budskabet er stadig lige vigtigt for alle aarhusianere, for det er tid til et opgør. Nedenstående jeg skriver er med en klar frygt for, at mig og mine nærmeste vil blive angrebet fysisk for min holdning.

Jeg har nu boet i Gellerup i 1,5 år, og kriminaliteten og usikkerheden har oversteget mine værste forventninger.
Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening Aarhus svigter hverdag deres ansvar, selvom de er klar over alle problemstillingerne. Efter 1,5 år ligger der stadig udstyr til at indtage heroin i mit kælderrum, og der groede cannabisplanter i lejlighedskompleksets fælles plantebed da jeg flyttede ind, hvilket viceværterne var helt klar over. Det er værd at bemærke, at jeg bor i en ungdomsbolig, og dette er hvad skattekronerne går til, en boligforening som fuldstændig neglicerer deres samfundsansvar.

Gennem de sidste 1,5 år er jeg blevet stoppet på gaden og råbt af, da nogle unge troede, at jeg var fra politiet, der bliver hver dag solgt stoffer på åben gade, jeg har været ved at blive kørt ned med fuldt overlæg, jeg har set mange flere afbrændte biler, end jeg har set politibiler, og min kæreste er blevet chikaneret og truet af indvandregrupperinger af flere omgange, hvor tre unge indvandrer blandt andet prøvede at få hende ind i deres bil tidligt om morgenen, hvor ingen kunne hjælpe hende.

… Politiet er ingen steder at finde, og der er simpelthen for få forældre i Gellerup, som tager ansvar for deres børn, hvorved de ender på bunden af samfundet. Herved ender danskerne med at have et negativt syn på Gellerup, hvilke derfor er Gellerups beboeres egen skyld.

Jeg håber inderligt, at der bliver sat ind, for der er hærger en krigslignende tilstand i Gellerup, hvor politiet ingen kontrol har, og ingen kan føle sig sikker, ingen. …”

 

ANNONSE