Nyt

Statuen av Winston Churchill på Solli plass i Oslo. Foto: Julia Xia / Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5 / Lokalhistoriewiki (utsnitt).

Inspireret af Black Lives Matter-demonstrationerne i den senere tid pågår der nu en kampagne for at få fjernet statuerne af Winston Churchill på Solli Plads og af Ludvig Holberg udenfor Nationaltheatret i Oslo.

Initiativtager Yasmin Zannachi, oprindelig fra Marokko, men bosat i Oslo, skriver dette:

SIGNER

Tag slavehandler-statuerne ned! Blandt andet på Solli Plads og Nationaltheatret i Oslo står der statuer af henholdsvis Winston Churchill og Ludvig Holberg, som begge investerede stort i slavehandel. Det er UHØRT at hvide mænd som synes det var sjovt at undertrykke sorte mennesker og så i den GRAD skal have en plads i vore gader! Vi forventer at alle statuerne fjernes!

I tillæg er statuen af Christian IV på Stortorvet i Oslo blevet tagget ned med «RACIST» på soklen. Christian IV, eller Christian Firtal, regnes som grundlægger af Christiania, som Oslo længe blev kaldt.

Revisionismen griber raskt om sig, og to spørgsmål melder sig: Hvad ved disse folk om historien, og hvorfor stoppe her?

 

ANNONSE