Kunstbilde

Augusto Streich (1866-1948)
Aristotypi, format og samling ikke oppgitt.

Augusto Streich var en tyskfødt fotograf som var aktiv i Chile og Argentina. Det er ikke så mange personlige opplysninger å finne om ham på nettet, ut over at hans fotografier relativt ofte dukker opp ved auksjoner. Hans kopier er ofte aristotypier – enkelt sagt en kontaktkopieringsprosess der det benyttes en sølvkloridbasert kollodium-emulsjon på kopieringspapiret, som gir brunlige kopier med stor detaljrikdom.

Mendoza er det viktigste vindistriktet i Argentina, og i de senere år har produksjonen blitt mere innsiktet på kvalitet enn kvantitet. Fra ca. 1910 er Malbec den dominerende druen, med rundt 80% av arealet. En Malbec-basert vin fra Mendoza ble nylig omtalt i vår kulturspalte. Prisen, NOK 160 pr, flaske kan synes noe høy – men det mer enn oppveies av kvaliteten.

(De danske oinofile bør sannsynligvis kontakte sine vinhandlere om hva de kan skaffe av Mendoza).

ANNONSE

Læs også

Læs også