Kunstbilde

Augusto Streich (1866-1948)
Aristotypi, format og samling ikke oppgitt.

Augusto Streich var en tyskfødt fotograf som var aktiv i Chile og Argentina. Det er ikke så mange personlige opplysninger å finne om ham på nettet, ut over at hans fotografier relativt ofte dukker opp ved auksjoner. Hans kopier er ofte aristotypier – enkelt sagt en kontaktkopieringsprosess der det benyttes en sølvkloridbasert kollodium-emulsjon på kopieringspapiret, som gir brunlige kopier med stor detaljrikdom.

Mendoza er det viktigste vindistriktet i Argentina, og i de senere år har produksjonen blitt mere innsiktet på kvalitet enn kvantitet. Fra ca. 1910 er Malbec den dominerende druen, med rundt 80% av arealet. En Malbec-basert vin fra Mendoza ble nylig omtalt i vår kulturspalte. Prisen, NOK 160 pr, flaske kan synes noe høy – men det mer enn oppveies av kvaliteten.

(De danske oinofile bør sannsynligvis kontakte sine vinhandlere om hva de kan skaffe av Mendoza).

ANNONSE

Læs også

Mest læst

EU vil afvikle Europa

Læs også