Kopierede/fra hoften

‘Alle har ret til et sted at bo!’, lyder det i en ny kampagne fra SF Ungdom, der tilsyneladende mener at det er racisme, ikke at give afviste asylansøgere permanent ophold i Danmark. SFUs Sadek Al-Amood afviser at det er tænkt sådan, men videoen modstiller udrejsecentre med rødstensvillaer, og vi taler således ikke bare om ophold til afviste, men et liv som den arbejdende danske middelklasse. Henning Eichberg, SF’s enlige fortaler for etnopluralisme, døde for et par år siden. Der er ganske enkelt ingen til at sætte fantasterne på plads.

“Alle har ret til et sted at bo! Vi mener ikke at det er værdigt at børn skal bo på udrejsecentre. Der er brug for en permanent løsning, så børn af afviste asylansøgere kan få en ordentlig barndom!” (SF Ungdom)

“… det, du kalder en forsimpling er i vores optik en essentiel del af debatten. Der er nemlig en vigtig skelnen mellem det at være racist og racisme som strukturelt fænomen. Vores kampagne går ikke ud på at kalde alle, der ønsker en stram udlændingepolitik for racister, men at man gør selvsamme folk opmærksomme på, at der kan være strukturelle konsekvenser, som skaber en, ja, de facto racedefineret klasseopdeling i samfundet, deraf racismen. Det kan man selvfølgelig have en anden holdning til, men vi kalder ingen for racister” (Sadek Al-Amood)

ANNONSE