Kopierede/fra hoften

Overalt arbejder Red Barnet målrettet for at forhindre ‘børneægteskaber’, men nu hvor den tidligere Enhedslisten-MF’er Johanne Schmidt-Nielsen står i front for organisationen vakler de i forhold til tvangsgiftede asylbørn på danske asylcentre. Ingen i det segment ønsker naturligvis at støtte Venstres udlændingeordfører Inger Støjberg.

Regeringens støttepartier kæmper i disse måneder hårdt for at omgøre den forrige regerings politik. Planerne om et udrejsecenter på Lindholm er skrinlagt, og står det til Enhedslisten, SF, Alternativet og De Radikale, så skal udrejsecentrene Sjælsmark og Kærshovedgaard lukkes eller mindskes. De vil give afviste asylansøgere frie forhold i Danmark, og mon ikke noget lignende skal ske for ‘udviste, kriminelle udlændinge’.

Her til morgen kan man så høre, at ‘Intet menneske er illegalt’-partierne problematiserer, at PET har givet penge til en illegal indvandrer. Det lød mærkeligt, men der er en logisk forklaring. Den afviste asylansøger ‘Adel’ fik ikke opholdstilladelse, selvom han har hjulpet PET med at skaffe information om Basil Hassan, Islamisk Stat-terroristen der forsøgte at likvidere Lars Hedegaard.

ANNONSE

En historie fra Radio24syv – PET og FE brugte illegal som spion i jagt på topterrorist.

“… Agenten opholdt sig illegalt i Danmark, mens han hjalp og blev lønnet af de danske efterretningstjenester, og han siger, at PET og FE er løbet fra en aftale om, at de skulle hjælpe med hans asylsag. …

Adel kom til Danmark fra Libanon i 2013 og indledte sit samarbejde med de danske efterretningstjenester i 2016, mens Basil Hassan var internationalt efterlyst og opholdt sig i Islamisk Stat.

‘PET og FE var interesseret i at hverve mig som agent, fordi jeg har kontakter i Libanon, og fordi jeg har haft en tæt relation til Basil Hassan, og dermed kunne jeg give dem oplysninger om hans opholdssteder,’ fortæller Adel, som var illegal i Danmark, fordi han i 2013 blev idømt seks års indrejseforbud efter at have fremvist falsk ID.

Adel fortæller, at efterretningstjenesten honorerede ham med 7.000 kroner i kontanter hver måned, og ved et afsluttende møde i 2017 fik han 35.000 kroner for oplysninger om Basil Hassan. …

‘Min familie har brug for mig, og jeg ønsker bare at leve et normalt liv i Danmark med min familie, og hvor jeg har et arbejde og betaler min skat som alle andre,’ siger han.

Enhedslisten MF’er Rosa Lund, som talsmand for ‘Aktion Luk Lejren’, 2008

Det er svinsk. For det første er det et brud på loven, og for det andet er det fuldstændig svinsk at stille folk ting i udsigt, som man ikke kan give dem. … det her er for langt ude” (Retsordfører Rosa Lund, Enhedslisten)

ANNONSE