Nyt

Asylcenter Holmegaard, der nu skal være udrejsecenter for kriminelle; Foto: 2014)

For tre år siden mobiliserede venstrefløjen og deres medier imod et planlagt udrejsecenter på øen Lindholm, og nogle måneder senere blev det definitivt skrinlagt. Politikerne der undsagde Lindholm er de samme der opponerer imod asyllejre i nærområdet, og de samme der skyder ethvert tiltag ned, der ikke inkluderer permanent ophold til alle. I det spil har regeringen ikke en chance, for i de her twittende kredse trumfer humanistiske paroler altid den konkrete virkelighed. Fuck dig Erik, Steen og Bent!

Når man ikke kan/vil sende afviste (eller udviste) ud af landet, så må man opsige konventionerne, og minimere skaden. Udrejsecentrene vil altid have ‘en fuldstændig forkert placering’. En personlig vinkel set på BT.dk – Ulykkelige naboer: ‘Det er hele min tilværelse, der vælter’.

“Erik Bøgh Christensen har haft en af de dårligste morgener længe. Han er nærmeste nabo til det udrejsecenter, som regeringen vil anbringe på Langeland, og bor således kun et par hundrede meter nede ad vejen.

Faktisk kan man ikke undgå at passere lige forbi hans hus, hvis man skal fra udrejsecenteret og ned til den nærmeste lille by, Bagenkop, der ligger få kilometer derfra.

Det ender jo nok med, at jeg ikke kan bo her mere. Jeg er meget ked af det. Jeg har boet her i 74 år. Det er hele mit liv, så det er min tilværelse, der vælter,’ siger Erik Bøgh Christensen…”

Til salg-skilt ved Asylcenter Holmegaard, 2014

 

“Opgaven vurderes at ville lægge beslag på i alt 67 årsværk på og omkring udrejsecentret, der efter regeringens plan skal være i funktion om cirka et år – i andet kvartal af 2022. … Af de 67 årsværk er 50 politiårsværk nye i forhold til politiets opgaver med udrejsecentrene i dag. … Selve udrejsecentret på Holmegaard vil være døgnbemandet med seks politibetjente. Det svarer til i alt 36 politiårsværk.”(Fyens.dk, 19. maj 2021)

“Det er noget bras og en fuldstændig forkert placering. Det er ikke en klog beslutning og ikke en beslutning, jeg bakker op om. Man eksporterer problemerne direkte ned i et turistområde.” (Tonni Hansen, SF, borgmester Langeland, 19. maj 2021)

“Vi plejer ikke at låse vores dør, men det må vi jo nok gøre nu” (Bent Hansen, pensionist, Bagenkop)

ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf