Kort

afgang

Den seneste tid har en ny trend bredt sig blandt afviste asylansøgere: De opfører sig så voldsomt og grænseoverskridende i lufthavnen, at kaptajnen har nægtet at tage dem med på flyet – og volia! så forlænges opholdet i Danmark.

Det skriver både Berlingske og JP, der kan berette, at problematikken er velkendt og udgør et stigende problem, fordi asylansøgerne inspirerer hinanden. Chef for Udlændinge Center Nordsjælland, Richardt Østerlund la Cour udtaler til JP:

»Asylsøgerne taler jo også om det, det er klart. De kan fortælle til de andre, at nu er det lykkedes mig at forhindre det tre gange, fordi jeg satte mig til modværge, så spreder det sig som ringe i vandet,« siger politiinspektøren, der tilføjer, at aflysningerne er et stort problem, fordi det resulterer i spild af tid, ressourcer og penge.”

ANNONSE

Alene i år er 172 planlagte hjemsendelser blevet aflyst i sidste øjeblik. Til sammenligning er det lykkedes at hjemsende 300.  Hertil kommer det antal afviste asylansøgere, som forsvinder, når de får afslag på deres asylansøgning, og henvises til udrejsecentre som Kærhovedgård. Her er 2/3 af de 111 afviste asylsøgere enten aldrig dukket op – eller er forsvundet efter kort tid.

Det er nærliggende tanke, at problemer som disse helt kunne undgås hvis asylsøgernes fik deres ansøgning behandlet inden de havde krydset Danmarks grænser.

ANNONSE

Ét svar til “Ny trend blandt afviste asylansøgere: voldsom adfærd forhindrer hjemsendelse”

Mest læst

Dumhedens triumf