Nyt


Den svenske dissident og billedkunstner Dan Park havde lørdag fernisering på en udstilling i Svenskarnas hus i Älgarås i Sverige. Sidst Dan Park havde en udstilling i hjemlandet, blev han anholdt af politiet, som samtidig beslaglagde udstillingens værker, hvoraf en del efterfølgende blev brændt, da retten fandt frem til, at værkerne var en overtrædelse af den svenske paragraf om hetz mod folkegruppe. Dan Park blev samtidig idømt fem måneders fængsel.

I weekenden forløb det mere roligt. Ingen blev anholdt af politiet, og denne gang var der heller ingen venstreekstremistisk demonstration til fordel for kunstnerisk censur foran udstillingsstedet.

Med hensyn til det æstetiske ser værkerne ud til at være en blanding af det, man kan kalde vintage Park – collager med sort streg (nogen gange printet på farvet papir) med tekst – og nogen nyere mere farvestrålende værker, der er mindre rå og mere æstetiske.

Myndighederne ånder imidlertid stadig Dan Park i nakken. Han blev for et stykke tid siden idømt fire måneders fængsel for hetz mod folkegruppe på baggrund af værker, han havde mangfoldiggjort på nettet. Den dom skal Park afsone fra 21. november 2019 i anstalten Mariefred.

ANNONSE

Udstillingens værker kan ses her.

Se også
Dan Park i Congo (negrenes hævn / Cannibal Holocaust)

ANNONSE