Nyt

Vi har skrevet om sagen omkring den yderligtsgående  Kasem Said Ahmad flere gange.

Moskéer mobiliserer for De Radikale & Enhedslisten: Pernille Skipper poserer med imam Kasim Ahmad

Islamist der støtter stening hvervede stemmer for “bestemte” kandidater til Folketingsvalget

Onsdag skrev Berlingske om sagen.

»Vores kandidat nr. 1 i København«, har han skrevet til et billede af sig selv og Pernille Skipper, der blev taget ved en Israel-kritisk konference i Brøndby Hallen 27. april. På billedet bærer de begge et »palæstinensertørklæde«.

Berlingske skriver Kasem Said Ahmad og en gruppe muslimer har afholdt til møder i byer som Frederikssund, København, Kokedal og Slagelse hvor der blev anbefalet at stemme på Zenia Stampe, Pernille Skipper og Alternativets Sikandar Siddique.

Kasem Siad Ahmad har som skrevet tidligere været talsmand for Islamisk Trossamfund og åbent støttet stening.

“Havde jeg vidst, hvem jeg fik taget billede med, var jeg ikke stillet op til det. Nu har jeg siden set nogle tidligere udtalelser fra ham om stening af kvinder, og jeg vil ærligt talt gerne have eventuelle stemmeanbefalinger frabedt”oplyser Pernille Skipper til avisen. 

Både Lars Aslan Rasmussen fra Socialdemokratiet og Halime Oguz fra SF tager afstand til den islamiske mobilisering af Kasem Said Ahmad.

En lektor afviser dog det skulle være et probem:

Ifølge lektor Brian Arly Jacobsen, der forsker ved Københavns Universitet og foretager feltarbejde i danske moskeer, er Kasem Said Ahmads indflydelse begrænset til de arabiske moskeer i Danmark.

»Uden for disse moskeer spiller han ikke nogen rolle. Man kan beskrive ham som en slags aktivist i de arabiske miljøer, og der er givetvis nogen, der har fulgt ham fra dengang, hvor han var talsmand for Det Islamiske Trossamfund. Han har været en aktiv og engageret stemme i det miljø, og på den måde er han måske en, som folk lytter til, men jeg tror, at det er et generationsspørgsmål. Han spiller ikke en stor rolle for unge,« siger Brian Arly Jacobsen.

Berlingske den 12. juni 2019 – Kontroversiel muslimsk lærd arbejdede for stemmer til rød blok

ANNONSE