Nyt

Imamen i landsbyen Saint-Étienne-du-Rouvray nekter å gi den 19 år gamle jihadisten Adel Kermiche, som var fra  byen, en muslimsk begravelse. Det har vakt internasjonal oppsikt, og ikke alle imamer er enig i eksklusjonen.

Imamen Mohammed Karabila, leder af den lokale muslimske kultursammenslutning, begrunder beslutningen med, at islam ikke skal »besudles« af den 19-årige terrorist.

»Vi gør det for at tage afstand fra det, denne kvalmende person har gjort. Ingen officielle personer vil deltage i en eventuel begravelse. Ingen af dem. Hverken moskeen eller jeg. Der kommer ingen officielle personer for ikke at blive tilsmudset af denne horrible handling,« siger Mohammed Karabila i et interview med Jyllands-Posten, som kan læses her.

Imam Karabila får støtte av liberale muslimer i Danmark.

Også den dansk-syriske læge og forfatter Haifaa Awad hylder imam Mohammed Karabilas beslutning om at sige nej:

»Det er et utroligt stærkt og modigt signal som imamen sender omverdenen: Sådanne barbariske handlinger og troskab til en dødskult velsignes ikke af det muslimske samfund,« skriver hun på Facebook.

Men tidligere talsmann for Islamisk Trossamfund i Danmark, Kasem Said Ahmad, er ikke enig. Alle muslimer har krav på begravelse. Hva de gjorde i livet har ingen betydning.

Som formann for Dansk Islamisk Begravelsesfond foresto Ahmad begravelsen av terroristen Omar el-Hussein, som angrep møtet Lars Vilks-komiteen holdt i Krudttønden, og deretter angrep synagogen i Krystalgade. To mennesker ble drept.

Først var det minnestund for el-Hussein hos Islamisk Trossamfund på Dorotheavej, deretter ble han begravet på den muslimske gravplassen i Brøndby. 600-700 mennesker fulgte el-Hussein til graven.

Ahmad sier at hvis ønskelig kan også den franske jihadisten bli begravet i Brøndby.

»Det er skammeligt og uislamisk af de franske imamer at nægte at begrave en muslim. Man skal ikke se på de dødes fortid. Det er en menneskeret at blive begravet, uanset hvad man har gjort,« siger Kasem Said Ahmad.

Han tilbyder endda, at begrave den franske terrorist på gravpladsen i Brøndby, hvis de pårørende måtte ønske det:

»Hvis vi fik en henvendelse fra familien om at begrave ham, så ville vi gøre det, så siger vi ikke nej.«

»Hvis de vil flytte hans lig hertil, så kan han blive begravet i Danmark på den muslimske gravplads,« fortsætter Kasem Said Ahmad og understreger, at han naturligvis fordømmer terrorhandlingen.

Uenigheten tyder på noen dype kløfter. Er det virkelig slik at man er muslim uansett hva man gjør? Hvis alle har krav på begravelse, kunne det ikke ordnes i all stillhet slik at ingen visste hvor Kermiche lå begravet? I stedet sier Ahmad at han kan begraves i Brøndby. Han vet godt at graven kan bli et valfartssted for sympatisører. For dem er han en helt. Det er fristende å trekke parallellen til nazister som feirer dødsdagen til sine ledere.

ANNONSE

En av de overlevende kommer med nye detaljer fra udåden i kirken:

Den ene af dem var søster Huguette Peron, der så den ene af gerningsmændene smile, da den 85-årige præst blev dræbt.

»Ikke et sejrrigt smil, men et blød smil. Et fra én, der er glad,« sagde hun til det katolske magasin La Vie.

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE8890582/islamisk-begravelsesfond-er-klar-til-at-begrave-fransk-terrorist-i-danmark/

http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE8891299/fransk-imam-til-jp-han-er-afskyelig-og-kvalmende/

ANNONSE