Kopierede/fra hoften

Blodstænkede vægge i St. Sebastian-Kirken I Negombo, Colombo, Sri Lanka, 2019; Foto: CTV

Det ikke et spørgsmål om der finder en dybdeliggende kulturkamp sted – det gør der. Spørgsmålet er mere, hvorvidt vi vil tabe den med hænderne bunden på ryggen i multikulturalismens navn. Kommentar af professor Peter Nedergaard i Berlingske – Trolde vejrer kristenblod.

“I mange lande kloden over er der fri jagt på kristne året rundt. Ifølge en ny rapport fra det britiske udenrigsministerium er de kristne den religiøse gruppe i verden, der er klart mest forfulgt. Den amerikanske organisation ‘Open Doors’ vurderer, at der er sket en fordobling af overgrebene på kristne mellem 2017 og 2018 med det resultat, at 11 kristne i gennemsnit i 2018 omkom hver eneste dag som følge heraf på globalt plan.

Ifølge den britiske rapport nærmer behandlingen af de kristne i Mellemøsten (med undtagelse af Israel) sig et regulært folkemord, hvor målet er uddrivelse af området via konstant intimidering. For ikke så mange år siden var omkring 20 procent af indbyggerne i Mellemøsten kristne. I dag er procenttallet klart under fem procent.

Det er imidlertid ikke kun i Mellemøsten, at der er frit lejde til at jage kristne. Der foregår også systematiske overgreb på kristne mindretal i bl.a. Nigeria, Pakistan, Kasakhstan, Usbekistan, Indonesien, Nordkorea og Indien. De anvendte jagtvåben mod de kristne er bombninger af kirker, voldtægt, tvangskonvertering, fængsling og nedlæggelse af kirker.

… medierne burde foretage en selvransagelse og spørge sig selv om, hvorfor den største forfølgelse af en religiøs gruppe – de kristne – ikke får mere plads, end den gør.”

ANNONSE