Kunstbilde

Foto: Olav Bjørkum

Mange i Norge er så heldige å ha tilgang til store hvite vidder der skisporene strekker seg mil etter mil, og der man i beste fall har det hele for seg – stillheten, renheten, blåheten. Noe av det sikreste med den norske vinteren er likevel brøytesnøen i urbane strøk. Den taes som en selvfølge. Særlig av fotografer er den lite påaktet. Hva skal vi vel med en haug brøytesnø når eventyret venter i det store glitrende hvite rett rundt hjørnet. Enda mindre forlokkende virker snøhaugene når de tiner, og gatestøv og svart strø-singel gjør det hele til en lite appetittlig affære.

Men noen må gjøre jobben. Og se, det bygger seg opp nye og ukjente landskap. Hadde man ikke hatt proporsjonene å ta hensyn til, kunne man være fristet til å labbe innover.

Lengst vest i landet er brøytesnøen borte nå. Snøklokker og krokus titter frem.

ANNONSE

Læs også

Læs også