Dag: 21. februar 2019

Anders Beer Wilse (1865–1949) Postkort, utgitt av Damm, i Nasjonalbibliotekets bildesamling Akerselva, Oslo. Knapt noen del av Akerselven er gjengitt kunstnerisk, av både fotografer og malere, som strekningen mellom Vaterlands og Hausmanns bro. Her har Wilse sett det fra en uvanlig vinkel, sannsynligvis fra en bygning som senere er revet – i likhet med så […]

Les Mer...

Det nye politisk korrekte Amerika er optaget af moral og af at vise sin moral. Men for at nogen skal stige op, må andre stige ned: At være et offer er blevet et magtinstrument. Men ikke alle ofre er lige, nogle er mere lige end andre. Symbolerne på had og racisme skal rives ned, hvad enten det er historiske personer eller nulevende. 

Les Mer...

Den svenske muslim og konvertit Abdul Samad (tidligere navn: Michael Skråmo) kæmper lige nu i Syrien som terrorist for Islamisk Stat. Han er omringet af syriske styrker og har måske kun få timer tilbage af sit liv.

Les Mer...

Er det i længden mulig at opnå nogen enighed mellem tyske skolemyndigheder og muslimske organisationer om islamundervisningen i de tyske skoler?

Les Mer...