Nyt

Som bloggende jyde bosat på Fyn er København på den forkerte side af Storebælt, og jeg tager normalt ikke til hovedstaden for at deltage i demonstrationer. Lørdagens For frihed-demonstration var en sjælden undtagelse, men også et interessant feltstudie i venstreradikal mødeterror. Jeg ankom tidligt, og drak en kop kaffe med en ven på en café tæt på Hotel Astoria. Diskret ankom jeg i god tid til Axeltorv, der var spækket med politi.

Det lykkedes ikke moddemonstranterne, at overdøve de indledende talere, men der var masser af aggressive tilråb fra sortklædte, der konstant forsøgte at provokere betjentene. Det blev værre under demonstrationstoget, og selvom politiet løste opgaven, så var det ikke helt til UG. Utallige gange forsøgte en mindre flok autonome at bryde politiets linje, og det var tydeligvis en bevidst strategi. En af de mere højtråbende var Daniel Rask, landssekretær for Socialistisk Ungdomsfront i København. Han skreg sig hæs i løbet af turen, men forinden havde han verbalt antastet flere betjente på kort hold. Han fulgtes blandt andet med Anders Christtreu, rigmandssønnen fra Hellerup, der i 2011 blev anholdt under et brandattentat mod Politiskolen i Brøndby. En del af Brandstifterbanden, tiltalt for terror, men ikke dømt.

Flere råbte efter ‘Tania’ (Tania Groth, For frihed) og ‘Geoffrey’ (Geoffrey Cain), og en enkelt genkendte såmænd også undertegnede. En høj fyr i gruppen forsøgte at provokere Tommy Robinson, og da det ikke lykkedes gik han tættere på. Det gik ikke helt efter planen, som man kan se på BT’s video (1.10 min).

ANNONSE

Et stykke inde på ruten forsøgte de sig flere gange i træk med en blokade, men politiet var hurtigt over dem. Flere fik slag med knipler, alt imens Simon Bünger Paulsen (Researchkollektivet Redox), Alexander Holte Zehntner (Dagbladet Arbejderen), Jesper Legarth Qvist (Solidaritet) og tilfældige revolutionære stod klar med kameraet for at dokumentere politivold. Flere røg i asfalten, og sekundet senere trukket væk af vennerne – befriet fra politiet, så at sige. Medierne melder blot om 1-2 anholdte, men ret beset så brød 20-30 systematisk loven uden det fik konsekvenser af nogen art. Enhver der havde opført sig på samme måde fra den anden side, ville være anholdt og lagt i strips med det samme. Der er ikke lighed for loven. På ingen måde.

Lone Nørgaard opsummerer dagen således.

“Oplevelsen var surrealistisk. Jeg – en ældre, gråhåret, velmeriteret lektor, der hele sit liv har forsøgt at være en ordentlig borger og stadigvæk rejser mig op i bussen for gravide kvinder – blev igennem 1½ time svinet til med skældsordene ‘racist’ og ‘nazist’ i førertrøjen. … De unge demonstranter ønskede at komme op at slås med politiet, altså i det omfang de ikke kunne komme til at angribe For Frihed-demonstranterne fysisk.” (Lone Nørgaard, Den Korte Avis, 23. januar 2016)

Selvom demonstrationen med 150 tilhørere godt kan siges at være en succes, så vandt venstrefløjen alligevel slaget. Arrangementet blev gennemført, men For frihed eller tilsvarende bliver aldrig en massebevægelse, så længe lovlydige demonstranter chikaneres, trues og risikerer at blive slået ned, før, under og efter. Mødeterroren virker med andre ord helt efter planen. Den yderste venstrefløj ejer gaden.

Efter demonstrationen var vi stadig omringet, og kun talerne kom derfra i en taxa. Belært af erfaringerne fulgte politiet For frihed til Hovedbanegården. Projekt Antifas Twitter-feed var aktiv hele dagen, og havde blandt andet berettet at ‘Kim Møller fra Uriasposten’ var tilstede på Axeltorv. Da jeg nåede Hovedbanen, blev der opdateret med beskeder såsom “Der er også Pegida-demonstranter på spor 11 og 12” og “… pegidademonstranter er taget med toget mod Farum”. Jeg havde planlagt at tage en øl med et par venner, og vi tog en taxa væk ved Tivoli-indgangen. En fyr råbte efter os, da vi steg ind, og her endte dagen for Antifascistisk Aktion, Revolutionære Antifascister og de cirkulerende tæskehold.

Mikkel Andersson opridser forløbet med den sædvanlige sarkasme, og det kræver da heller ikke en topkarakter i samfundsfag for at forstå at fascisterne er de selverklærede ‘antifascister’.

“Efterfølgende sørger Antifascistisk Aktions Twitter for hjælpsomt at fortælle, hvor enkelte deltagere i For Frihed-demonstrationen, der er på vej hjem, kan findes rundt om i byen og på hovedbanegården. Antageligvis ikke med henblik på at indlede en konstruktiv dialog om hvem, der er de sande fascister.” (Mikkel Andersson, berlingske, 24. januar 2016)

ANNONSE

8 svar til “Et feltstudie i venstreradikal mødeterror”

 1. Peter Buch siger:

  Optimalt havde det været andre der mener Lone Nørgaard er velmeriteret. Enkelte glemmer nok ikke hun engang skrev: Jeg betaler min skat med glæde.

  • FelixKrull siger:

   Det virker faktisk ogsaa som om LN mener at man som ‘velmeriteret lektor’ burde nyde saerlig beskyttelse mod ukvemsord.

 2. FelixKrull siger:

  Det var optrin som dette, der ledte til dannelsen af Sturmabteilung. Taget i betragtning at saa at sige alting giver kommunisterne flashbacks til Tyskland i trediverne, er det lidt underligt at de ikke selv har laest paa lektien.

 3. Vagn_Henning siger:

  De venstreradikale kan blive ved fordi de nyder opbakning fra tilstrækkeligt mange. Jeg mindes endnu en socialdemokrat fra Borgerrepræsentationen der i et indslag på Lorry, der problematiserede Pegidas demonstrationer fordi den nødvendige beskyttelse lægger beslag på mange politiressourcer, udtalte at “i et demokrati er det noget man må leve med” (eller noget i den retning). Det var ikke klart fra indslaget om vedkommende hentydede til den venstreorienterede mødeterror eller til Pegidas demonstration, og jeg véd faktisk ikke hvad jeg synes ville være værst…

 4. Historymandk siger:

  Venner til voldsmænd

  Nææ,…det interessante bliver om de “gode herre” fra venstrefløjen, bliver at finde i fremtrædende offentlige jobs om ti, femten år. Vil komme at se dem med universitets titler, eller vil de få pæne forvaltnings jobs på pædagog området i Københavns Kommune. Måske alternative ungdomsuddannelser til utilpasseede unge, man ved aldrig. Det der er spændende, er HVEM er det der politisk holder hånden over disse grupper. Er det kun Enhedslisten eller er der andre?
  Det er som, “Gates of Wienna” påpegede, rart at se politiet gøre sit arbejde her i landet. Dvs. at der er et reelt ønske om at overholde grundloven. Det der er spørgsmålet, er om ikke tweedsene om mødedeltagernes færden efter mødet, ikke kan opfattes som trusler om efterfølgelse og vold, og at dem der udsender disse tweeds, gør sig skyldig i at true andre mennesker.
  Igen disse venstreorienterede, har jo et kor af advokater og venlige dommere til at beskytte sig skulle de blive tiltalt, men hvor længe kan de samme mennesker blive arresteret for møde-terror uden at det for konsekvenser.
  mvh.
  Historyman

 5. Ivan Dybdal siger:

  Forbyd mod-demonstrationer til lovligt anmeldte demonstrationer. Mod-demonstrationer fratager os vores demokratisk ret, fordi deres formål er at intimidere og overfalde os.
  Jeg deltager derfor ikke som skydeskive. Det er for farligt.
  Alligevel tak til dem, der møder op.
  Så længe DR og TV2 støtter de voldelige moddemonstranter er det nok indtil videre muligvis mere en medie-stunt for de voldelige moddemonstranter i samarbejde med DR og TV2 og MSM i øvrigt dvs løgnepressen.

 6. Ivan Dybdal siger:

  Jeg har selv været til et par AFA-hetzede demoer og din beskrivelse passer meget godt med mine oplevelser. Det er temmelig utåleligt at stå dér som magtesløs og lade sig svine og muligvis slået af angribende stormtropper. Jeg bryder mig heller ikke om at være omringet af politi, som har min fulde sympati i deres utaknemmelige arbejde. Jeg synes de skulle være fri for det.
  Det er selvfølgelig vigtigt at sige sin mening også ved lovlige demonstrationer, men når statens altdominerende massemedier, DR og TV2, ligefrem propaganderer for de voldelige moddemonstranter og manipulerer omtalen, så helt udenforstående må tro, at “nu er Pegida/For Frihed demonstranter igen gået amok som voldelige racister” er det vel tvivlsomt, hvor meget det hjælper Pegidas/For Friheds sag?