Kopierede/fra hoften

Torsdagens Extinction Rebellion-aktion under en live DR-debat fik den sædvanlige mediedækning. Ikke et eneste medie satte ideologisk etikette på aktivisterne på scenen, hvad virker mærkeligt, når nu de alle har været i medierne tidligere, og man nemt kan lave et baggrundstjek. Man vil opdage at Oscar Kluge er tæt på kommunistiske medier, og for nyligt var gæst i Revolutionen på Radio4 til en debat med overskriften: ‘Hvad kan klimabevægelsen gøre for at vinde over kapitalisterne?’.

Man kunne også fremhæve Agnete Vienberg Hansen, der tog mikrofonen under aktionen. Hun har fornyligt demonstreret til en klimamarch med parolen: ‘Solidarisk flygtningepolitik nu!’, blandt andet sekunderet af kommunistiske Internationale Socialister og venstreradikale Fællesinitiativet mod racisme og diskrimination. Altinget har lavet et fint interview med hende, og her holder hun ikke igen. Tak til Altinget, der citerer hende ordret – Aktivist afbrød partilederrunde på live tv: ‘Magthaverne kommer ikke til at overgive magten frivilligt’.

“Hvorfor er det rimeligt at bremse den demokratiske samtale, som I gjorde i går?

‘Fordi jeg ikke anser den for at være demokratisk. Vi kræver en opdatering af vores demokrati, for lige nu har vi ikke lige adgang til taletid og magten. Men magthaverne kommer ikke til at overgive magten frivilligt. Det er derfor, at vi bruger alternative metoder.’

[…]

Det lyder meget som et udklip fra Enhedslistens partiprogram…

‘Ja, og det er netop den brede befolkning, der vil det. Er det ikke lidt spændende?’

Hvorfor er der ikke flere mennesker, der stemmer på Enhedslisten, hvis det virkelig er den her politik, befolkningen ønsker?

‘Blandt andet fordi Socialdemokratiet, SF og mange af de andre partier greenwasher deres politik. …’ siger hun…”

Citat

“Vi er her for at kæmpe for et bedre demokrati. Vi kræver, at folket får magten… (Agnete Vienberg Hansen, Extinction Rebellion)

ANNONSE