Kopierede/fra hoften

Harald Toksværd taler ved KU-årsmødet, november 2019

Harald Toksværd var rødgardisten, der sidste år kaprede talerstolet til KU’s årsfest. Han fortalte han, at maoisten Finn Ejnar Madsen var død, men at ungdomsoprøret lever videre i folk som ham selv. Året forinden var han sammen med andre i Humrådet med til at besætte rektoratet på KU. Humrådets aktivister tilhører den yderste venstrefløj, og blandt talerne til besættelsen var mere end halvdelen nuværende eller tidligere kommunister. Det tenderer det komiske, når ungdomsoprør anno 2020 repræsenteres af en mandlig digter med rød læbestift.

Tilbage i februar demonstrerede han imod Generation Identitær-arrangementet på Christiansborg, og blev på EB.dk omtalte som ‘talsperson for Revolutionære Antifascister’. Han var der dog formentligt som aktivist for ‘Anarkistiske Studerende’. Læserbrev af venstreradikale Harald Toksværd i Politiken – Kære voksne, det klinger hult, når I anmoder om solidaritet i krisetider – det er jer, der har smadret fællesskabet og vores fremtid

“Det er svært at tage det alvorligt, når den ældre generation beder de unge udvise solidarisk adfærd under coronakrisen. … kan det virkelig passe, at den unge generation ikke kan finde ud af at tage ansvar og løfte sin del af samfundsbyrden? Lad os forsøge, i et øjeblik, at se det fra ungdommens perspektiv.

Vi har set meningsløse krige og statsracismens korstog. … Kort sagt lever vi i en helt anden nation, end I mener at tilhøre, og det er ikke én, hvor fællesskabet kommer først.

Måske skyldes vores manglende solidaritet i coronakrisen, at vi, så længe vi kan huske, har forsøgt at dreje på jeres fælleskabsknap, uden synderlig succes. Der ligger her en interessant kontrastering imellem tidens to store kriser. Covid-19, der på overfladen truer jer, jeres helbred, jeres friværdi, jeres jobs, jeres økonomi.

… En krise er først en rigtig krise, når den knækker højkonjunkturen. Så hvordan forestiller I jer, at vi skal reagere, når det er jeres verden, der er på spil? …

Markedskapitalismens børn er nihilister og kynikere, for vi kender ikke andet. Hermed får I det ungdomsoprør, I savnede.Beklager, men vi fester videre.

“Finn Ejnar er død. Men vi lever.” (Harald Toksværd)

“Finn Ejnar Madsen var maoist og trotskist og i en periode leder af De Danske Rødgardister. … For sin deltagelse i voldelige demonstrationer rettet mod Verdensbankens topmøde i København i 1970 blev han idømt fængselsstraf. Senere var han med til at stifte Den Proletariske Friskole. På skolen fortsatte han med at plædere for vold…” (Wikipedia)

ANNONSE