Nyt

Selvom det fremstår som  det igen er blevet lidt stille om de tilbageværende NGO’ere i Middelhavet er det snart slut. Nok er Læger uden Grænser stadig i havn med Aquarius hvis status er ukendt, men de tre andre operatører på den centrale migrantrute på Middelhavet er ved at opruste.

Sea Watch sejler igen med Mario Juno, men har indtilvidere bekendt ikke samlet nogen op. Deres andet skib Sea-Watch 3 er stadig i havn i Spanien hvor det bliver klargjort efter måneders tilbageholdelse på Malta.  Organisationen oplyser dog de forventer at være i SAR (Search and Rescue) uden for kysten i Libyen snart.

Sea-Eye som ellers også har deres Sea-Eey og Seefuchs tilbageholdt på Malta oplyste for nylig de har erhvervet to nye skibe, Bavarian One som er et sejlskib og Sea-Eye 2. Organisationen oplyser de skulle have samlet over 15.000 migranter op i Middelhavet siden de startede deres sejladser.

ANNONSE

BR – Neues Rettungsschiff für Regensburger Hilfsorganisation

Den tredje operative NGO MISSION LIFELINE har kun en sejlbåd i vandet, mens skibet LIFELINE stadig er i havn på Malta hvor det er tilbageholdt. Til gengæld lægger de op til at frivillige under #TheRealCivilFleet stiller deres fartøjer til rådighed for at samle migranter op i foråret 2019. I et tweet har lederen af NGO’en Claus-Peter Reisch sågar opfordret George Clooney til at låne hans yacht.

https://twitter.com/ClausReisch/status/1061239470291382272?s=07&fbclid=IwAR1Fhcp0Y_HNoM8p1jSQbIjnGCVEIYCD_lMAk-hDQ0bkKwGTNtnSVrUNwhI

ANNONSE