Kommentar

Billede: Loyal to Familia behøver kun at vise sine rygmærker med symbolerne for at vinde nye rekrutter. Foto: Jesper Mortensen / Polfoto

Hvis myndighederne ikke forstår at læse bandekrigen for hvad det er – en krig mod det civile samfund – så vil de komme til at fortryde det. Vold er en valuta med stigende værdi, hvis den bliver stående uimodsagt.

Det bliver den nu. Alle tiltag fra politisk hold,fra indsættelse af militæret til terrobevogtning (DF)til indkaldelse af politistyrker udefra – er ad hoc-tiltag, der kun har kortvarig effekt. I bedste fald en stakket frist. Hvis tiden ikke bruges til at formulere seriøse modsvar, vil indsatsen virke demoraliserende.  Politi og militær er ikke løsningen, det er kun midlerne.

Det er politikerne, der sidder med løsningen, og de kvier sig ved at gribe den. De vil ikke erkende, at banderne udfordrer statens voldsmonopol. Politikerne har længe lukket øjnene for denne ubehagelige kendsgerning: Banderne går helt op i ansigtet på politikerne og siger: Fuck you! og politikerne finder sig i det.

ANNONSE

Et samfund, der tillader bander der går med våbensymboler på ryggen, beder selv om det.

Mange har længe krævet et forbud mod Hizb ut-Tahrir. Uden held. Nu har man fået kriminelle bander, der på mange måder minder om den islamiske bevægelse. Det er samme problematik: Man ønsker danske soldater døde og man fører krig i gaderne.

Hvis ikke politikerne kan læse det, der står med store bogstaver lige foran øjnene på dem, er det ikke håb for dem.

Banderne må forbydes, og der skal ifaldes klækkelige bødestraffe for at bryde uniformeringsforbuddet.

Indtil videre satser man på, at bekymringssamtaler kan løse problemerne, når det drejer sig om at forhindre banderne i at rekruttere blandt de helt unge. Det er som om politiet og myndighederne ikke helt vil forstå, at Lojal To Familia udfordrer dem helt bevidst:

Ifølge Rigspolitiet arbejder banden Loyal To Familia (LTF) aggressivt for at udvide sine aktiviteter både i København, hvor banden udspringer fra, og flere andre steder i landet. Og det kan nu mærkes hos kriminalitetsforebyggende medarbejdere i en række byer.

De driver forretning, de ekspanderer med vold som identitet. Myndighederne har åbenbart svært ved at forstå, at vold sælger. Ser de ikke TV?

»Tidligere var LTF en meget lokalt afgrænset bande på Nørrebro. Nu kommer de i hele København (….) siger sekretariatschef Tommy Laursen.

I Københavns Kommune har SSP-enheden haft i alt 61 bekymringssamtaler med børn og unge helt ned til niårsalderen indtil nu i 2017. »Betydeligt flere« end normalt, forklarer sekretariatschef Tommy Laursen.

Men der er ikke noget, der hedder normalt længere. Hvorfor kan politiet ikke forstå det? Hvis vold “sælger”, hvad har politiet så at sætte imod med?

Politiet må vise, at de har mere større magt end banderne. Det er det eneste sprog, de forstår. Det danske retssamfund beskytter dem. Politikerne må vedtage love, som viser, hvem der har magten. Hvis ikke de gør det, vil banderne fortsætte med at spille dem ud over sidelinjen.

LTF er i Helsingør og Hillerød i Nordsjælland. Sommeren over har banden gjort sit indtog i Aarhus, i Køge melder en skoleleder til TV2 Lorry, at LTF-medlemmer inviterer elever med på café, og i Fredericia dukkede tre unge i maj op til ”Open By Night” iklædt trøjer med ”LTF Fredericia” påtrykt.

I Helsingør Kommune oplyser SSP-chef Mikkel Müller, at »LTF har været aktiv i forhold til at rekruttere flere medlemmer«.

LTF er cool. Det er svært for politikere at blive cool. Men de kan gøre Machiavellis ord til deres egne: Det er bedre at blive frygtet end foragtet. I dag bliver de foragtet.

LTFs ekspansion er aggressiv på en særlig måde: De stiller de unge i nye områder overfor et ultimatum: Enten er I med os, eller så er I mod os.

»Og de har stillet nogle ultimative krav til visse lokalområders unge. Enten er de med dem, ellers er de imod dem og potentielle fjender. Det synes jeg ikke om for at være helt ærlig. Det er grotesk at tro, at man kan eje et område på den måde, de stiller det op.«

LTF og Black Army er krigere. De appellerer til de unge drenge og pigerne ser op til dem. Hvis en indvandrer kan gå med våben på ryggen, uden at politiet tør at røre ham, har de vundet.

Det er enkel psykologi. Et sprog som ghettoen forstår. Som enhver, der har set serier som The Wire forstår: Vold er macho, macho er cool.

Fuck lortet. Alle de andre. Os. Vi eksisterer ikke.

 

ANNONSE

Ét svar til “Banderne erklærer det civile samfund krig”

  1. Hugo nielsen siger:

    Lad os nu ikke tænke så negativt.

    Mon ikke bare de unge, med deres opførsel viser at de føler sig hjemme i DK. Mange har nok været på ferie i deres forældres oprindelses land og set hvor skønt de lever der. Så de vil nok bare føre den “gode livsstil” med til DK.