Nyt

 

Mandag faldt hammeren i Østre Landsret. Den 29-årige pakistaner Hamza Ahmad blev dømt for økonomisk coronasvindel for flere hundrede tusinde kroner.

Hamza Ahmad opdigtede fem ansatte og søgte coronahjælp fra statskassen. Nu har den kriminelle taxachauffør fået en historisk dom.

Den muslimske indvandrer straffes i den første retssag om svindel med en af corona-hjælpepakkerne. Hamza Ahmad idømmes fængsel i to år og tre måneder for bedrageri og dokumentfalsk. Den dømte pakistaner skal desuden af med en tillægsbøde på 1.275.000 kroner.

I foråret forsøgte den 29-årig indvandrer at bilde myndighederne ind, at han havde fem ansatte, og at han havde krav på 427.500 kroner fra danskernes fælleskasse.

Den pakistanske migrant erklærede i pengeansøgningen, at de fiktive medarbejdere var ansat i hans biludlejningsfirma. En af de falske personer var hans far – Shahzad Ahmad – der ligesom sønnen har ernæret sig som taxachauffør.
Den pakistanske far, Shahzad Ahmad, er en central figur i det pakistanske miljø i København. Han får fødselsdagshilsner fra den pakistanske politiker Abbas Razvi fra Det Radikale Venstre.
Også den tvivlsomme pakistanske politiker og rejsearrangør, Wallait Khan, lykønsker den skandaleramte taxachauffør. Wallait Khan er kendt for at være far til morderen og bandelederen Shuaib Khan.
Den nu dømte Hamza Ahmad driver sit biludlejningsfirma fra en adresse på det ydre Nørrebro, hvor farens firma også er registreret. Der er tale om en af de mest berygtede og kriminelle ghettobebyggelser i København.
I Landsretten gik anklagemyndigheden efter en hård straf i forbindelse med den muslimske coronasvindel:
“Der er tale om en grov udnyttelse af en særlig sårbar situation i samfundet. Det rammer os alle sammen, når personer snyder og svindler med hjælpepakkerne,” sagde senioranklager Mads Kruse.
I retslokalet fik den anklagede pakistaner det sidste ord:
“Jeg er virkelig skuffet over mig selv,“ sagde Hamza Ahmad til de tre landsdommere og tre domsmænd, inden de trak sig tilbage for at afgøre straffens længde.
Det blev til flere år bag tremmer og en bøde i millionstørrelsen. Det pakistanske samfundssind viste sig ikke at være stort under den omfattende coronakrise.
Anklagemyndigheden gik efter tre års fængsel, men måtte nøjes med de to år og tre måneder. Hamza Ahmad udvises heller ikke til Pakistan.
Folketinget vedtog i foråret, at straffen i sager med forbindelse til pandemien kan firdobles. Derfor får den pakistanske bedrager en strafudmåling, der kan måle sig med straffen i nogle voldtægtssager.
En lang række andre sager om økonomisk coronasvindel er på vej i retssystemet. Samlet set er der indgivet 128 anmeldelser til politiet om svindel med hjælpepakkerne, viser den seneste opgørelse fra Bagmandspolitiet.
Den første dømte coronabedrager er fra Pakistan.
Danskerne står i den største samfundskrise siden Anden Verdenskrig, og tilflyttede borgere fra Stormellemøsten kvitterer med at svindle befolkningen.

Se også
Danmarks Radio reklamerer for islam – målrettet et ungt publikum

ANNONSE