Nyt

Højesteret har omgjort by- og landsrettens dom og dømt Shuaib Khan til udvisning i seks år. Dommen gælder specifikt en trussel Khan rettede mod en betjent sommeren 2017. Der er ellers nok at tage af i hans “karriere”.

Fra 2003 til 2017 har Shuaib Khan fået 13 domme, hvoraf størstedelen handler om personfarlig kriminalitet. Den hårdeste af dommene omfatter en straf på otte års fængsel for dødsvold med 14 knivstik i Aalborg.

Domstolene har hidtil afvist at udvise Shuaib Khan på grund af hans tilknytning til Danmark. Han er født i Danmark, og han har sidst været i Pakistan i 2007.

Nu er den bande han leder, Loyal to Familia, forbudt. Hvis banden er forbudt bør lederen vel også være udvist fra Danmark for altid?

Det er en mærkelig blødsøden holdning domstolene udviser. Khan er ikke dansker, han er pakistansk statsborger. Hvorfor skal der overhovedet sættes spørgsmålstegn ved om han skal kunne slippe ind i Danmark igen?

De to andre retsinstanser har henvist til Khans tilknytning til Danmark. Han har kone og børn. Men disse hensyn ophæves af grov kriminalitet og kriminalitet, der undergraver samfundsordenen.

Khan har påstået, at han ikke kan sproget i Pakistan.

Gennem sin forsvarer, advokat Michael Juul Eriksen, har han fortalt, at hans tilknytning til Pakistan er meget begrænset, og at han dårligt taler sproget.

Den har anklagemyndigheden dog ikke købt.

Under sin varetægtsfængsling i denne sag kom Khan i besiddelse af en ulovlig mobiltelefon. Det udnyttede politiet og satte en aflytning i værk. I samtalerne blev der talt punjabi.

Her kunne tolke konstatere, at han talte et fint og forståeligt punjabi med accent.

 

Højesteret går imod landsret og udviser LTF-leder

ANNONSE