Nyt

Migrationspolitikken er blevet kastebold mellem EU-landene. Det er måske ikke gået op for den svenske udenrigsminister Margot Wallström, at Ungarn og Italien har en trumf i ærmet.

Ungarn finder sig ikke i at blive sat i skammekrogen af andre mere indvandringsvenlige EU-lande. Nu er et mundhuggeri brudt ud mellem svenske og ungarske politikere.

Ungarns udenrigsminister kalder Sveriges ambassadør ind til en samtale efter at flere svenske ministre har kritiseret Ungarns indvandringspolitik.

– Den indvandringsvenlige svenske regering er på ny gået til angreb på Ungarn, siger den ungarske udenrigsminister Péter Szijjártó i en udtalelse gengivet af nyhedsbureauet Reuters.

Szijjártó kræver en forklaring fra Sverige, efter at flere ministre har udtalt sig kritisk. Han navngiver migrationsminister Heléne Fritzon og udenrigsminister Margot Wallström. Sidstnævnte sættes i forbindelse med en meddelelse på Twitter, hvor hun skrev, at hun støtter Frankrigs præsident Emmanuel Macron i en stående uoverensstemmelse med Ungarns statsminister Viktor Orbán angående europæisk indvandringspolitik.

– Bring it on, skrev Wallström som svar på en tidligere udtalelse fra Orbán og Italiens indenrigsminister Matteo Salvini.

Wallström vil overfor TT ikke kommentere sagen før mødet i Budapest har fundet sted. (NTB)

De moralsk overlegne i EU synes åbenbart, de har ret til at hænge de underlegne til tørre. At deres egen befolkning betaler en høj pris for deres moralske overlegenhed, synes ikke at være gået op for dem.

 

ANNONSE