Nyt

Toårige Lavontay White Jr blev skudt og dræbt, mens han sad på bagsædet i bilen da en anden bil kørte op på siden af den og nogen begyndte at skyde.

Lavontay blev dræbt midt i en livesending på Facebook. I videoen kan man høre, at der bliver affyret 16 skud.

En to-årig er det seneste offer i en uhyggelig  række af døds-skyderier i Chicago. Den lille dreng blev dræbt ved højlys dag, da han sad på bagsædet i en bil i en af byens vestlige bydele.

Chicagos borgmester, Rahm Emanuel (tidligere stabschef for præsident Obama) siger, at han håber drabet bliver et vendepunkt for byens «drabsepidemi».

– Alle forældre, uanset hvor de bor, bør kunne tage deres barn med en tur i parken eller i bilen, sier han.

Den to-åriges gravide tante sad på bilens forsæde og sang, mens hun streamede live på Facebook, da nogen pludselig begyndte at skyde. (foto: CNN)

 

Det er drengens gravide tante, der filmer og streamer på Facebook mens hun sidder i bilen sammen med den  to-årige og sin 26 år gamle kæreste på valentins-dag. Kvinden sidder foran i bilen og synger med kæresten, da en bilkører op på siden af dem.

Så begynder nogen at skyde mod bilen. I løbet få sekunder bliver mindst 16 skud affyret, skriver Chicago Tribune.

Det hele bliver sendt direkte på tantens Facebook-profil.

Den to-årige og bilens fører dør. Kvinden kan dog kommeud af bilen ved egen hjælp.

– Ring 911! De dræbe ham! Jeg har en kugle i maven. Vær så sød at ringe, jeg kan ikke trække vejret, skriger kvinden mens hun løber ind i et nærliggende hus, skriver Chicago Tribune.

Ifølge politiet var kæresten bande medlem og sandsynligvis mål for skuddene.

Kvinden, som er gravid i fjerde måned, er blevet opereret og hendes tilstand er ifølge familiemedlemmer stabil. Også hendes ufødte barn ser ud til at overleve.

Politiet undersøger bilen de tre sad i. (foto: WGNTV)

 

Den lille dreng er det tredje barn, som er blevet skudt i Chicago i den seneste uge. Kun få timer tidligere døde den elleve-årige Takiya Holmes på hospitalet.

Hun blevskudt i hovedettre dage tidligere, da hun kørte i bil med sin familie. Samme dag blev også en tolv-årig pige alvorligt såret, mens hun legede på gaden med sine venner.

Sidste år blev 762 mennesker dræbt i Chicago. Tendensen er uhyggelig: En stigning på over 50 procent i forhold til 2015, hvor byen registrerede 496 drab.

Chicago Tribune har indhentet tal som viser, at lidt over 250 børn under 14 år er skudt i byen siden starten af 2012, og de seneste år er antallet af børn, der er blevet dræbt steget markant.

Præsident Donald Trump har tidligere sagt at han vil sætte det føderale politi ind, hvis drabstallet ikke går ned.

 

Chicago Tribune: Boy, 2, and man killed, pregnant woman wounded in shooting caught on Facebook Live

CNN: Trump says he’ll send in feds if Chicago doesn’t fix ‘horrible carnage going on’

CNN: 762 murders. 12 months. 1 American city.

ANNONSE