Nyt

 

Den tyske delstat Bayerns indenrigsminister Joachim Herrmann (CSU, billedet) tager til orde for at forstærke grænsekontrollen mod Østrig, skriver Frankfurter Allgemeine

– Sammen med Tysklands indenrigsminister Seehofer er han «kommet til den opfattelse, at det bayerske grænsepoliti selvstændigt kan kontrollere grænsen mod Østrig», siger Herrmann

Det er et åbent spørgsmål på hvilke måder delstatens eget politi er underlagt forbundsstatens i sagen, men med mindre kansler Angela Merkel bruger noget af sin skrumpende politiske kapital til at blande sig ind i den, ved Herrmann at hans partikollega Horst Seehofer ikke vil stikke en kæp i hjulet fra sin indenrigsminister stol i Berlin.

Bayerns statsminister Markus Söder (CSU) siger til den tyske avis, at hans delstat «kan blive en rollemodel for alle de andre tyske stater». Man øjner altså konturerne af en slags alliance af regioner mod de dele af den tyske centralmagt, som fortsat stritter imod en klart strengere udlændingepolitik, som ikke nødvendigvis er klappet af med EU.

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet