Nyt

 

Angela Merkel rykker ud og undsiger sin egen indenrigsminister Horst Seehofer (CSU) som siger islam ikke er en del af Tyskland.

Helt forkert, mener Merkel.

Merkel har flere gange udtalt, at islam er en del af Tyskland, og fredag gentog hun budskabet og satte med det sin egen minister på plads.

– Tysklands 4 millioner muslimer hører hjemme i Tyskland, akkurat som deres religion hører hjemme i Tyskland, sagde Merkel, som ofte har vært uenig med Seehofer i synet på indvandring.

– Vi må gøre alt vi kan, for at religioner skal kunne eksistere side om side på en så positiv måde som mulig, sagde statsministeren.

Men det var hele pointet med Seehofers udtalelse: Hvis den sociale fred skal bevares må muslimerne respektere og anerkende, at Tyskland er et kristent land.

I interviewet med Bild understreger Seehofer betydningen af dialog med dem, som bekender sig til religionen islam.

– Mit budskab er: Muslimerne må leve sammen med os, ikke ved siden af eller mod os. For at opnå det behøver vi fælles forståelse og tankemåde. Det kan vi kun få, hvis vi snakker med hinanden.

Den nye indenrigsminister har længe været leder af det borgerlige, kristendemokratiske partiet CSU i Bayern. Dette er søsterparti til Merkels CDU.

For en nationalsindet tysker udtrykker Seehofer sund fornuft. Når Merkel irettesætter ham virker det som om hun vil sige, at muslimer har ret til at leve deres eget liv i Tyskland.

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE