Kopierede/fra hoften

Lad os se på de videre perspektiver i Trumps sikkerhedspolitik.

Hvis han lykkes med sin fred-gennem-styrke-politik over for Kim Jong-un, vil en række andre banditter begynde at ryste – og vil måske pludselig gerne lave en handel med USA og holde op med at slå deres naboer ihjel.

De vil derimod ikke rejse til Berlin eller Bruxelles for at prøve at redde deres rådne regimer. De respekterer magt, for det er hvad de selv baserer sig på. Og de vil ikke betragte et ideologisk forvirret og militært impotent Tyskland som en troværdig sikkerhedspolitisk partner.

Vi kommer snarere til at se yderlige frafald blandt EU’s medlemslande., hvoraf mange allerede har fået nok af den tysk-franske indflydelsessfære, som EU har udviklet sig til. Mange vil overveje, om det ikke ville være bedre at styrke båndene til USA.

ANNONSE

Der i modsætning til Merkel faktisk KAN give sikkerhedsgarantier og holde dem.

ANNONSE